Home / 2017 / januar

Monthly Archives: januar 2017

“Katundarët politik”

Gëzim Mekuli 30-01-2017 Debat i ulët, e jologjik, është duke u zhvilluar në mediat shqipe. Për ecajaket politike të shqiptarëve në Maqedoni po mbizotron mendimi, dhe po ndërtohet përshtypja politike, se shqiptarët dhe partitë politike shqiptare në Maqedoni po synojnë ...

Read More »

Eduard Nordeni mbi ilirët e vjetër

January 27, 2017 10:44 Nga Arkiva   Nga Moikom Zeqo Vepra e Eduard Norden “Alt-Germanien Völker – und mamengeschichtliche” u botua në Leipzig në 1934. Kjo vepër është tepër e rëndësishme për kërkimet shkencore mbi ilirët e vjetër. Dijetarët shqiptarë ...

Read More »

Një shtatore për Rugovën në Tiranë

UÇK

Më 21 janar 2016, Partia Demokratike i kërkoi Parlamentit tonë të miratonte ngritjen e një shtatoreje të Ibrahim Rugovës, në qendër të Titranës. Nuk është hera e parë që PD-ja e shtron këtë kërkesë, pasi ajo, disa kohë më herët ...

Read More »

TRENI RUS DHE POLITIKA LUFTËNXITËSE E SERBISË

XHELAL ZEJNELI·16.01.2017 Pas kërkesës për arrestimin e Ramush Haradinajt, Serbia ndërmori një akt tjetër provokues ndaj Kosovës – e nisi në Mitrovicë trenin rus, me mbishkrime çetnikësh. Midis tyre, edhe me mbishkrimin “Kosova është Serbi“. Lidhur me rastin e sipërthënë, ...

Read More »

ÇËSHTJA SHQIPTARE NË MAQEDONI – RETROSPEKTIVA E NJË DËSHTIMI XHELAL ZEJNELI 11.01.2017 Platforma politike e hartuar nga BDI-ja, nga Rilindja me Besë (Lëvizja Besa) dhe nga Aleanca për Shqiptarët (LR-PDSH-ja) dëshmon se çështja shqiptare në Maqedoni, që nga viti 1991 ...

Read More »