Shkruan:  Fadil Shyti
Një fj, e urtë popullore thotë: “I poshtri, ta merr edhe xhenetin”! Tash, po më kujton faktin që, kjo LDK-ja, “trime” pas luftës; aty -nga fundi i viteve 80-ta, e regjistruar në Beograd nën regjimin e satrapit S. Millosheviq, , pas Luftës Clirimtare, po donë, me ia marrë; LPK-së, dhe krahut të saj ushtarak,- UCK-së, -atë që, s´do të mundet me ia marrë kurrë: organizimin e asaj lufte. Ne, brezi ynë të gjithë e dimë, sa e sa herë e ka dënuar këtë Ushtri , LDK-ja, paqësore e përmbajtur si pulë e lagur ,me Serbinë armike; -me në bisht e pakrye, I. Rugovën. Ne,e dimë që,kur nga grupi i Zaihir Pajazitit ,në mesin e tyre ka qenë dhe një bashkëfshatar imi, quhet Hamit Hyseni, katundi , Ashlan -Vushttrri -Kosovë-Shqipëri -tash dëshmor i atdheut, ata e kanë plagosur me ekspoloiziv, me telekomandë , Rektorin e UP, njëfar qeni serb, Popo Viqi, ishte I. Rúgoja ai, që kërkoi FBI-në të zbulonte atenntatorët e shkajut Popo Viqi; e të tjera… Dhe, krejt në fund; sikur të ishte LDK-ja, parti organizatore e zonja, t´i printe luftës, bile, për këtë askush nga partitë as liderët shqiptarë në Tiranë as në Prishtinë, nuk e pengoi;-kohë, pati së pasku 7 vite, por, ja s´e bëri dot! Po , si të mund të mbronte LDK-ja, Kosovën, me luftë, kur kjo parti e madhe “sa kodra” nuk qe e zonja, t´i mbronte as liderucët apo liuderucet kryesore të saj?! Z, Ibro. R., e dërguan milicia serbe (apo i ftoi vet ata, -për vizitë mikpritjeje në Beograd tek Slloba,-ky i fundit në Hagë i tha: “Ti, duhet té më falënderosh , erdha të shpëtova nga UCK-ja, apo bandat e Arkanit”. I mbetet historisë dhe dokumentave pastaj ta verifiukojnë këtë! Disa janë futur, “7 pashë në dhe” si Edita Tahiri , bodrumeve të Pridshtinës. Ndërsa, kokën “filozoofike”, të LDK-së, Fehmi Aganin e vranë, duke shkuar me tren në Bllacë; poashtu, të tjerë kanë ikur, apo duke ikur në Bllacë, në Morinë apo në Mal të Zi, besa edhe i kanë vrarë apo fati i ikjes” i ka shpëtuar;-kujtoj këtu, ish-Kryetari Mitrovicës, Faruk Spahiun. E dini ju që, atë natë kur ka ikur Spahiu, maleve të Zubin Potokut, ishte mësyrë me dalë në Mal të ZI; prej 20 e ca vetave, prej cetnikëve srrbë janë kidnapuar apo janë vrarë grupi i tyre;-vetëm ky me një shok të tij, quhet Ismet Ferizi; jeton ende , por atë natë mezi kanë shpëtuar. Ju lutemi të shohim përpara, të mos kthehemi pas, sepose kjo së paku dikujt që nuk e përballoi zorit të Luftës -apo aq më keq, për të, e dënoii LC-re, aspak nuk i bën nder; PËRKUNDRAZI,-pra, znj dhe z,. mos e hapni “kutinë e Pandorës”! RROFTË E LAVDISHMJA UCK-ja, HEROIKE! Lavdi dëshmorëve të atdheut!

About admin

x

Check Also

LËVIZJA VETËVENDOSJE DHE UNË

Shkruan: Bajram Binaku Ndjehem sikur jam unë kopja e origjinalit të Lëvizjes...