Home / Lajme /

Fotografia e Gëzim Mekuli
Gëzim Mekuli

Po kthehet buzëqeshja!

U kthye Naim Frashëri n’vendin e vet Po materializohet ideja fisnike e Sami Frashërit Sot po abdylfrashërizohet hapsira politike e shqiptarëvet në ish-Jugosllavi.

Po,dje, sot e nesër, unë isha dhe jam Çerçiz Topulli! Sot, unë jam Mihail Grameno. Sot ne jemi Hajro Ulqinaka …

Po, unë sot jam Ali Hadri, Esat Mekuli, Qosje e Kadare.

Sot, ne jemi albinkurta! Jemi vetëvetja!

Për tim birë, për ardhmërinë, për Nokën, për dinjitet e për shtet, fshtati, bjeshka e qyteti po shkrihet në Vetëvendosje!

Unë jam Lidhja Shqiptare e Prizrenit, dje, pardje, sot, nesër e përgjithmonë!

28 Nëntor 1912 – 11 qershor 2017
4 tetor 1968 – 9 qershor 2017

“….T’i diftojm, po, botës, se shqyptarët janë njimend burra; se mund të jemi Toskë e Gegë, muhamedan e kristjan, e njiherit shqyptarë të njimendtë.”

“Zgjoni zemrat e fjetuna; fuqizoni shpirtrat e ligshtuem. Shka kërkon djalëria prej Shqypnis? Drejtësi të plotë shoqnore.””

Me kokë, me logos, me mendje, e jo vetëm me #mezemër , do të votohet për çlirim intelektual, e kundër banditizmit politik, ekonomik e kulturor të estabilishmentit të imponuar të pasluftës.

“Vetëvendosje!” për vetëvendosje!

About admin

x

Check Also

Prof. Farudin Hoxha: Si i ndërtoi Shqipëria 650 diga në të gjithë vendin dikur

INTERVISTA/ Akademiku Farudin Hoxha, parashtron rrezikun që mund të vijë nga amortizimi ...