Home / Opinion / „ ZAGARËT E MALISHEVËS“ dhe „ JAKUPOVSKI“

„ ZAGARËT E MALISHEVËS“ dhe „ JAKUPOVSKI“

Në dukje të parë,titulli ka tonalitet fyesë por që autori ( unë F.B.) nuk e bë këtë gjë ngaqë ka respektë për trevën e parë të lirë të Malishevës, popullatën, luftëtarët, intelektualët, fshatarsinë e kësaj Komune.
Titulli u muar nga etiketimi, që kësaj treve, iu bë nga aso kohe kryeministri dhe sot kryetari i Kosovës.
Para dy ditësh, u votua qeveria e Thaqit, ku si administrator u emërua Dula Abdula, të cilit sa herë t‘i urdhërohet; terqi po legenqe, ai do t‘vrapojë…
Tashti t‘i kthehemi KOMEDIS me titull:
„ HAXHI SHALA dhe VOTA e 61-t“
Një mik i imi (

Kamer Elezaj

) me të drejtë konstaton:

„ Hashim Thaqi ka dashtë të tregoj që PDK është unike sepse po t‘i duhej patjetër një votë, ai nuk do të shkonte ta luste Haxhi Shalën por do ta detyronte mbesën e tij EVGJENI THAQI, që është vajza e vëllait të tij, që të votonte dhe t‘i bënte numrat!“
Tani shtrohet pyetja, ç‘ju deshë zotit Thaqi, të përkulet deri në „ gjunjë“ pas mesnate, për një votë të vetme?
Për mendimin tim, me këtë veprim, zoti Thaqi ka dashtë të dërgoj këtë porosi:
E para,
Të tregoj edhe një herë që, Ramush Haradinajn mundet ta ngrehë secili, ka të do, nëse i hudhet një „ ashtë për ta l‘pirë“ duke ja studiuar grykësin e tij të pa ngopur, për gjëra materiale.
Ai duke e futur Ramushin në makinë dhe dërguar në mesnatë te Haxhi Shala, ka dërguar porosin që „ kërpeshin ia vura, e tërheqi ka hunda!“
E dyta,
Meqë Haxhi Shala nuk ishte bindur që të votonte nga Fatmir Lima dhe Jakup ( Jakupovski) Krasniqi për qeverin e Thaqit, ky deshi t‘u tregoj edhe Limes edhe Jakupit që „ edhe në terenin tuaj“ jam ai që vendos dhe jam ai që po desha ju fundos,,,
E treta
Edhe Ramushi por edhe Haxhi Shala ( sidomos ai i pari mercenari) thjeshtë do të mund t‘i thonin zotit Thaqi:
„ Ramushi:“ Hashim thuaj vajzës së vëllait tëndë, ta voton sa për të kaluar qeverin, e mos na qo tash pas mesnate te Haxhi Shala me e lutur!“
2.
Pse u bë e gjitha kjo?
Zotin Thaqi tani e tutje do ta shohim, se do të ofrohet sa më shumë që të jetë e mundur me partit e koalicionit qeverisës dhe një „ ftohje“ me „ deputetët e PDKës“ sipas një skenari të përgaditur nga ai.
Zoti Thaqi do të kërkoj edhe një mandat të dytë për president dhe kjo ishte arsyeja përse ai kërkonte 61 vota për pa PDKën,,,
Sipas forcave aktuale, ai po të kërkonte, sot të zgjedhet do t‘i kishte numrat!
Por të bëjmë pak matematik:
Për t‘u zgjedhur president( në votimin e tretë) të duhen 82 deputet të jenë në sallë dhe 61 ta votojnë…
Se LDKës nuk i besohet shumë zoti Thaqi e di!
Ai që tani i ka 44 vota ku 24 janë të PDKës dhe 20 të minoriteteve…
I duhet afri shumë e madhe gati martesore me Limajn dhe Haradinajn për 13+ 6 vota të tyre e të cilat ia sigurojn mandatin.
Dhe i mbetët në fund LDKja për t‘ja siguruar korumin prej 82 deputetëve në sallë me kushtë që edhe mos ta votojnë,,,
Pra deri në marsin e vitit 2021 zotin Thaqi do ta shikoni e përjetoni gati të përkulur deri në gjunjë, para LDKës, AAKës dhe Nismës e Listës Serbe dhe po sa ta fiton mandatin do t‘i kthehet sërish fjalorit të tij prej „ zagarët e Malishevës me Jakupovskin dhe llaskuc Ramush Haradinajn, me Serpska Lista dhe Isë Putinin!“
Malsor Grajqevci, Sylejman Krasniqi dhe 52 të tjerë
14 komente
3 ndarje
Pëlqej

Komento

Ndaj

Komentet

About admin

x

Check Also

Dyluftimi i integristëve!

Shkruan: Medai Shaholli I ashtuquajturi ‘grupi i zjarrit’ brenda integristëve me protagonistë...