Home / Opinion / T’I KTHEHET REZOLUTA ENVERIT

T’I KTHEHET REZOLUTA ENVERIT

75 Vjetori i fitimtarëve mbi fashizmin

Gjeneral Enver Hoxha komandoi luftën antifashiste , fitoi me forca vetanake dhe rreshtoi Shqipërinë përkrah aleatëve fitimtar : SHBA , B.Sovjetik , B.Madhe etj.
Enver Hoxha me luftën antifashiste shpëtoi jo Vetëm Shqipërinë nga gllabërimi ( coptimi ) i shtetëve fqinje , por shpetoi edhe Kosovën nga shpopullëzimi , dhe coptimi i projektuar nga apetitet shoveniste serbe.
Hilexhinjtë : Tito , Rankoviq , Gjillas , S.V. Tempo mjeshtërishtë arritën ta fusnin Kosovën në kurthin e demogagjisë fashiste për ,, Shqipërinë e Madhe ” , që pastaj nën akuzën e bashkëpunimit me fashizmin të depërtonin popullin shqiptarë nga Kosova dhe trojet tjera njëjtë siq vepruan me 300 Mijë gjermanë nga Vojvodina .
Këtyre planëve iu kundërvu Enver Hoxha me Konferencën e Bujanit dhe ndërhyrjen ( dërgimin ) e dy Divizionëve të UNÇ në Kosovë , çë ndikoi në rreshtimin antifashist edhe të Kosovës përkrah aleatëve fitimtarë .
Konferenca e Bujanit krahas Konferencës së Teheranit , Jalltës dhe Potsdamit përbënë një konventë ndërkombëtare për sa i përkiste ( përket ) çështjes së Kosovës në raport me Serbinë . Meq morën pjesë përfaqësusit e dy UNÇ , me garancion të aleatëve të mdhenjë antifashist , prandaj si e tillë është një Traktat ndërkombëtarë me fuqinë e saj juridike që detyron edhe sot e kësaj dite Serbinë ta rrespektoj rezolutën e Konferencës së Bujanit për të drejtën e vetëvendosjës së Kosovës .Për këtë jo pa qëllim , jo rastësish dinakëria serbe arriti përmes Lidhjës Komuniste të Komitetit Krahinorë në krye me komisarin e tyre Azem Vllasi të suprimonte vendimet e Konferencës së Bujanit më 1987 dhe përmes propagandës së sofistikuar të gozhdojë Enver Hoxhën duke akuzuar për ,, shitjen e Kosovës ” si dhe ,, hisen ” në maskarën e rekrutëve shqiptarë në Tivar .
Kundërvënja ndaj kësaj propagande të luftës speciale serbe mundë dhe duhet të stopohët në Kuvendin e Republikës së Kosovës ?! Deputetët në një seancë të veqantë duhët të rikthejnë Rezultën e Konferencës së Bujanit , duke hedhur poshtë ,, suprimimin ” e Lidhjës Komuniste të Azem Vllasit . Rezuluta e Bujanit është kontratë obliguse për Serbinë ndaj Kosovës ?! Prandaj si e tillë duhet t’i kthehet Enver Hoxhës
Pse jo ?!

Fotografia e Ragip Shala

About admin

x

Check Also

Une biri i SHQIPERISE AME, ne mergimin e zi!

Nga: Luan Baci 1 Tetor 2022 Une biri i SHQIPERISE AME, Qava...