“Nëse akùzat që janë bërë tani publike konfirmohen, atëherë ai praktikisht përballet me arrèstimín,

dhe do të shkojë në Hàgë ku do të përbàllet me një proces gjy qësor të gjatë e të kòmplíkuar, ku mbròjtja e dëshmitarëve do të jetë një pròblem.

Do të zgjasë me vite. Dhe kjo padyshim do të shkàktojë pështjellim të màdh në polítikën e Kosovës”.

Komentet i bën në profilin e tij në Twitter, Carl Bildt, ish kryeministër I Suedisë dhe aktualisht bashkëkryesues i Këshillit Europian për Marrëdhëniet me Jashtë.

Thaci vetë, nga Tirana ku ndaloi shkurtimisht tha se opinionit publik do t`I drejtohet të dielën.

Ai ka qenë jashtë Kosovës dhe e ndërpreu udhëtimin drejt Shteteve të Bashkuara pasi Zyra e Prokurorit Special në Hàgë paraqiti të mërkurën kùndër tij àktàkuzën për kríme lùfte.

“. Ju uroj një fundjavë të qetë dhe mbetem me shpresë të plotë se ditët më të mira për Kosovën dhe kombin shqiptar i kemi përpara”, shkroi ai në Facebook.

Publikimi i akùzave nxiti reagime në shkallë të gjerë në Kosovë dhe krítika të rrèpta ndaj prokùrorisë së posaçme shkruan top chanel.

Analistët thanë se situata e re ka vënë në pikëpyetje rifillimin e bisedimeve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, ndonëse Bashkimi Evropian po ngùlë këmbë se ato duhet të rifillojnë muajin që vjen.