Home / Lajme / Takohen Thaçi dhe Xhabir Zharku

Takohen Thaçi dhe Xhabir Zharku

Presidenti i Republikës, Hashim Thaçi pas shtatë vitesh është takuar me ish-bashkëpartiakun e tij në PDK, Xhabir Zharkun, pasi ky i fundit i kishte ikur dre.jtësisë dhe kishte lës.huar Kosovën.

Takimi i numrit një të shtetit ndo.dhi në një Ak.ademi Për.kujtimore të mbajtur në Shtëpinë e Kulturës “Xhe.ladin Kurtaj” në qytetin e Kaçanikut.

Pas fjalimit që mbajti ish-kryetari i Kaçanikut, mësohet se presidenti Thaçi u dëgjua teksa përshpëriti me një fjalë ndaj Zharkut: “Koma.ndant…!”.

Xhabir Zharku ishte dë.nuar me tre vjet bu.rgim dhe i ishte shqiptuar gjoba prej 1,500 eurosh.

Çështja kishte të bënte në vitin 2006, kur ishte privatizuar nga ish-AKM-ja një fermë e deleve në fshatin Rakaj, të Ferizajt.

Sipas Prokur.orisë, të dëm..tuarit në këtë rast, Xhelil dhe Emrush Suma, kishin qenë fitues të tenderit si ofertues të parë. Mirëpo pas kër.cënimeve nga të ak.uzuarit në fjalë, fituesit ishin detyruar të tërhiqeshin për ta fituar atë tani i dë.nuari Arsim Kolshi, i cili kishte qenë ofertuesi i dytë.

Vlen të theksohet se Xhabir Zharku për afro 7 vite qëndroi në Malmo të Suedisë, ku edhe ka një pjesë tjetër të familjes.

About admin

x

Check Also

 Mbështetje e fuqishme nga Amerika për Qeverinë Kurti/ Blinken sapo e tha me zë të lartë: “Kosova është partnere e palëkundur dhe e rëndësishme e SHBA-së”

Nga: Gëzim Mekuli Mbështetje e fuqishme nga Amerika për Qeverinë Kurti Sekretari...