Home / Opinion / S’ka më mirë se në atdhe

S’ka më mirë se në atdhe

Fotografia e Avdi Ibrahimi

Shkruan: Avdi Ibrahimi (Ditar)

Oshëtin furishëm zëri i Adem legejndarit nga varri, mos i lësho TROJET SHQIPTARE O LUM SHQIPTARI!

Atdheu ynë Shqipëria e bashkuar është vetë jeta e jonë e përbashkët mbarkombëtare, është ajri i frymarrjës sonë, është uji burim i jetës sonë, është mendja e ndieshmëria jonë, është mbizotërim i shpirtit tone prej atdhedashurie të përjetshme.
Atmëmëdheu ynë shqiptar është edhe tani e gjithëher, tani e gjithnjë, tani e gjithmonë, në plotëni.

Shqipëria, është vetë jeta jonë, jeta vetvetiu nuk është e ndarë, kjo përbashkësi është diçka që dihet, që njihet, nuk ka asfarë të fshehte, nuk ka asfarë sekreti. Shpresat e reja kërkojnë një vitalitet të ri, një kualitet të ri, një fuqi të re autentike shqiptare, një tru të ri, të gërryer nga ndryshku i shpresave të humbura, kështu ne e rigjejmë vetveten, në atë që quhet e tërësishme kombëtare, ne identifikojmë veten me tërësinë e trojeve shqiptare, kështu jemi më të rizgjuar, ta flakim ndarjen, këtë humbje të madhe, këtë vdekshmëri, këtë kufomë të gjallë!… Për inat të politikanëve të kqinjë e të ligë, për inat të klerikëve të lig e të kqinjë që për interesat e të huajve turko-arab, sllavo rus, katoliko-hebre etj…, e për interesat e tyre personale për para e fe po na shesin komb e atdhe. Ju bijë e bija të amemedheut që mbi gjithçka doni komb e atdhe, që doni Zotin e atmëmëdheut tuaj, atë Zot që flet shqip, dhe jo atë Zotin që flet në gjuhë të huaja… Mos e braktisni për asnjë çmim Atdheun tonë të shënjtëruar, mos ja plotsoni dëshirat Serbisë, Malit të Zi, Maqedonisë, dhe Greqisë, e gjithfar agjenturash klerikësh të shitur tek i huaji që për do pare te qelbura përhapin fe e nëpërkëmbin komb e atdhe.

Qëndroni në atdhe që së bashku ta bëjmë ndryshimin, t’i largojmë nga pushteti hajnat, matrapazët, rezilat e katilat, që së bashku ta begatojmë atdheun e ta përparojmë si gjith shtetet e Europës. Edhe unë jam i papunë si luftëtar lirie që disa vite, edhe pse djali im ka kryer fakultetin dhe është ne prag të Magjistraturës në Shkencat Ekonomike, që disa vite është i papunë, por, migjithkëtë s’ndalet së punuari, punon punë private dhe po ja dalim disi të jetojmë. Për këtë, duhet të jetë e madhe dashuria për atdheun, mos t’i mbyllmi sytë as veshët, sa gjak u derdh nëpër shekuj për liri e të drejta kombëtare, ky është gjaku i shqiptarisë që nuk falet. Nuk është ende vonë të hirësoni zemrat dhe ta bëjmë atdheun të denjë për t’i respektuar dhe dërguar në vend amanetin e heronjëve shqiptar.

Feja e njëjtë me pushtuesin nuk duhet të na mjegullojë idenë e lirisë. Identitetin e popullit shqiptar s’ka mundur ta ndryshojë asnjëri nga pushtuesit. Por nuk mund të na ndryshojnë as besimet fetare.

Ne jemi një komb me identitet shqiptar.Ta ruajmë si sytë e ballit besën e të parëve! Besën që u dha vetë Zoti i shqiptarisë atë moment, kur u krijua njeriu i parë i Perëndisë, ai njeri ishte i rrënjëve tona shqiptare – iliro – pellazge, një pjesë e profetëve te Biblës dhe Kuranit ishin nga rrënjët tona, ishin nga rrënjët e besës, ndaj Zotit që flet shqip dhe jetës që vepron shqiptarisht!

19 Dhjetor 2017 Prizren

About admin

x

Check Also

Prof. Farudin Hoxha: Si i ndërtoi Shqipëria 650 diga në të gjithë vendin dikur

INTERVISTA/ Akademiku Farudin Hoxha, parashtron rrezikun që mund të vijë nga amortizimi ...