Home / Lajme / Serbët “çmendeshin” për emrin e partisë së Sulejman Uglanin nga Sanxhaku, e ka “Vetëvendosje”

Serbët “çmendeshin” për emrin e partisë së Sulejman Uglanin nga Sanxhaku, e ka “Vetëvendosje”

Një provokim tjetër nga Sulejman Ugljanin, i cili kërkon bashkimin e Sanxhakut me shqiptarët, shkruante portali serb “Alo”.

Partia politike e Sulejman Ugljanin në 2018 njoftoi pjesëmarrjen e tyre në zgjedhjet për Këshillin Kombëtar Boshnjak me një listë “për unitetin e Boshnjakëve – Dr. Sulejman Ugljanin”, megjithatë, Ugljanin vendosi të ndryshojë emrin e listës dhe të riemërton atë në “Vetëvendosje – Dr. Sulejman Ugljanin “.

Rastësisht ose jo, emrin e njejtë “Vetëvendosje” e mbart partia shqiptare e Kosovës, e drejtuar nga Albin Kurti.

Vladimir Gjukanoviq, anëtar i Kryesisë së SNS, ka thënë se ajo që Ugljanin po punonë shumë seriozisht, në mënyrë të veçantë, thotë ai, kur merret parasysh tendenca e tij për të Sanxhakun i përkasin Shqipëri së Madhe.

Ai ka qenë prej kohësh duke punuar në një proces shqiptarizimin boshnjakëve në Sjenicë, Tutin dhe Novi Pazar dhe një plan serioz dhe programit për atë për të kryer. Sigurisht, ky emër i listës së tij erdhi nga reputacioni i partisë së Kurtit në Kosovë, por gjithashtu si një tendencë për të thënë se Sanxhaku ka të drejtën e ndarjes. Ugljanin ka lindur në Mitrovicën e Jugut dhe synon të bashkon Sanxhakun në trungun e Shqipërisë së Madhe, thotë Gjukanoviq

About admin

x

Check Also

Prof. Farudin Hoxha: Si i ndërtoi Shqipëria 650 diga në të gjithë vendin dikur

INTERVISTA/ Akademiku Farudin Hoxha, parashtron rrezikun që mund të vijë nga amortizimi ...