Qerim Kelmendi, ish-luftëtar i UÇK-së dhe ish-anëtar i LDK-së, përmes një postimin në profilin e tij në Facebook thotë se Ibrahim Rugova ishte në listë të likuidimit për, siç thotë, “bashkëpunëtor të Serbisë”. Postimin e tij mund ta lexoni të plotë më poshtë.

“IBRAHIM RUGOVA ISHTE NE LISTEN E UÇK, PER TU LIKFIDUAR SI BASHKPUNTOR I SERBISE, !

UÇK-ja e kishte Listen, se cilet bashkpunore te Serbise, pra cilet Kolaboracionista duheshin ekzekutuar nga radhet e saja.

Ibrahim Rugova ishte ne listen e atyre qe duhej te ekzekutooheshin nga Celulat tona te UÇK-se.

Edhe atehere , edhe sot sikurse atëhehere kam bindjen, se Ibrahim Rugova eshte futur ne ate List, sepse UÇK kishte arsye te forta per ta ekzekutuar kete Tradhtarë.

Une po theme si ka qene çendrimi yne atehere dhe uroje qe per keto fakte qe po sjell, te mos paragjykohem, sepse UÇK duhet te ndeshkohet pse nuk e ka likfiduar ate tradhtare e jo pse e ka patur-futur ne Liste.

Nje Organizat, nje Ushtri çlirimtare, siq ishte UÇK, ne ato kushte dhe rrethana, si vepronte, e ka patur te pa mundur te krijoj Infrastruktur Ligjore per ndeshkimin e bashkepuntorve te Serbise dhe e ka patur te pa mundur, ne kushtet e nje Okupimi te eger-klasik, te beje Referendum popullor, dhe ti pys te tjeret, se cili tradhtare nduhet falur dhe cili duhet ekzekutuar…

UÇK-ja, nga gjithe historit e Ushtrive Çlirimtare, ne historit e Botes, eshte Ushtria, qe do mbahet mend, se ka ekzekutuar dhe ndeshkuar me se paku bashkpunore te armikut, dhe keto statistika mund te nxjerren edhe nese behen llogari per koke-frymë banori, duke i krahasuar me Shtetet tjera analoge.

Llogarisni Francen dhe paramendoje se, nese si UÇK do kishim kopjuar logjiken franceze, sa intelektuali dhe sa agjenti, qe ishin bashkpuntore te UDB-se dhe KOS-it, e kane patur hakë ekzekutimin si tradhtarë te Vendit te tyre.