Home / Opinion / QAZIMOSKI: NA QUAJNË TORBESH, NE JEMI SHQIPTAR

QAZIMOSKI: NA QUAJNË TORBESH, NE JEMI SHQIPTAR

Kryesuesi i këshillit të komunës së Strugëd,Avdullah Qazimoski në STRUGA TV, u shpreh se me banorët e Llabunishtit dhe fshatrat rreth saj po luhet me identitetin e saj, duke i quajtur edhe torbesh edhe shqiptar, shkruan Struga Ekspres.
“Ne na quajnë torbesh, por ne jemi shqiptar, … ne jemi shqiptar.Katragjyshi, stërgjyshi, gjyshi im dhe une jemi shqiptar.Kurse edhe tani qe na shohin ne Tv shprehen “Ja ky torbeshi”.Nga ne ka perfituar Struga, kurse ne kemi humbur nga Struga.
Ne kemi votuar gjithmone partitë shqiptare.
(Struga Ekspres)

Një spjegim për dashamirët e të vërtetës sonë !

Sipas studimeve na del që goranët dhe torbeshët janë shqiptarë të vërtetë , albanë të kohës. E gjithë kjo ka ndodhur me përhapjen e dhunëshme të ortodoksisë nga Perandoria Bullgare shek, i 10-të , në tokat tona. Shikoni hartën , ata lageshin në 4 detëra .

Më të pa degjueshmit në konvertim ishin edhe “goranët ” që jetonin largë në male dhe terbeshët që ishin lloj i nomadëve.
Torbashi , nga bullgarishtja ” njerëz me çanta në krah ” pra vazhdimisht në lëvizje. por të pa përkulur ndaj bullgarëve.
Shikoni , historia e jonë është e manipuluar keq.
Edhe një gjë , të gjitha toponimet në sllavisht në të gjitha tokat tona janë nga koha e Perandorisë Bullgare e cila mbi ne ka zgjatur gati200 vjet. Serbët në atë kohë as kanë egzistuar ( fxh )

 

About admin

x

Check Also

ÇËSHTJA SHQIPTARE NUK ËSHTË ÇËSHTJE E SHAMIVE DHE FEREXHEVE TË ZEZA

Shkruan: Dr. Abdulla Mehmeti Aktuale Kujt i shërben hapja e këtij debati...