Home / Opinion / DY FJALË PËR KOMENTUESIN E LIBRIT Z, XHEVDET SHEHU!

DY FJALË PËR KOMENTUESIN E LIBRIT Z, XHEVDET SHEHU!

Shkruan: Fadil SHYTI
URIME LIBRI I SAPOBOTUAR I VETERANES ANTI-FASHISTE DHE ISH-UDHËHEQËSES TË NDËRTIMIT TË SOCIALIZMIT NË RPSSH, Nexhmije Hoxhës, “Përjetime dhe meditime në jetën time politike”.​
Ai, pa menduar gjatë, si ca të tjerë “analistë” ditorë thekson:​
“Aq më tepër kur pohojmë se në Shqipëri komunizmi ishte më i egër se në çdo vend tjetër të Europës”?​
MENDOJ, KJO ËSHTË SHPIFJE REVIZIONISTE-KAPITALISTE, ​
KJO S´ ËSHTË E VËRTETË!…​
-NË SHTETET REVIZIONISTE NË ILIRIK (BALLKAN) DHE MË GJERË, KISHTE DIKTATURA TË EGRA TË CILAT BOTA KAPITALISTE PËR QËLLIME TË CAKTUARA I KA FSHEHUR DHE ENDE PO VAZHDON T´I FSHEHË.​
-NDËRSA,PËR “DIKTATURËN” NË SHQIPËRI, ASNJËHERË S´PUSHON SË ZHURMUARI!…​
PSE BOTA KAPITALISTE E BËN KËTË?​
-VETËM PËR FAKTIN QË, PADRONËT E SISTEMIT KAPITALIST KËTO SHTETE TASHMË TË SUNDUARA PREJ TYRE,-NGA QARQET E HUAJA REAKSIONARE, DUAN T´I KURSEJNË “KALAMAJTË E TYRE POLITIKË”, DUAN T´I SHPËRBLEJË ME HESHTJE PËR TRADHËTINË E MADHE NDAJ SOCIALIZMIT DHE IDEVE TË PËRRBOTËSHME KOMUNISTE, QË LIRISHT MUND TË KONSTATOJMË:​
SOCIALIZMI NË KËTO VENDE, NUK RA PËR PËRPARËSITË QË KISHTE DHE TË CILAT MUND TË BEGATOHESHIN MË TEJ…​
-JO, NUK RA PËR DOBËSITË, TË METAT DHE GABIMET QË ISHIN PARASHKUAR NGA TEORIKËT DHE ZBATUESIT E SOCIALIZMIT; KLASIKËT E M-L, MARKSI, ENGELSI, LENINI, STALINI DHE ENVERI; PËR ATË SISTEM TË LIRISË BARAZISË DHE DREJTËSISË SË DIKTATURËS SË PROLETARIATIT;-POR, RA PËRKOHËSISHT, SI PASOJË E TRADHËTIVE TË KRERËVE REVIZIONISTË DHE TË PARTIVE REVIZIONISTE QË NGA BASHKIMI SOVJETIK, PAS VDEKJES SË STALINIT,-ME NË KRYE, NIKITA HRUSHOVIN, PASTAJ RA I HESHTUR, O ME KRISMA ARMËSH NË JUGOSLLAVI, NË RUMANI, NË BULLGARI, NË HUNGARI,-MË NË FUND EDHE NË SHQIPËRI.​
-Pa dashur t´i lodhë më tej lexuesit me argumentat e mia, PROTESTUESE ndaj këtij qëndrimi servil, për lexuesit dua të paraqes dhe këto fakte BUMERANG, nga artikullshkruesi:​
“Gjatë regjimit diktatorial komunist u bë kapërcimi epokal i zhdukjes së analfabetizmit, deri te arsimimi i gjithë popullsisë dhe ngritja e Akademisë Shkencave dhe universiteteve.​
U krye një emancipim shoqëror, lindi dhe u zhvillua një kulturë e re, u bë elektrifikimi i Shqipërisë, industrializimi i vendit dhe bujqësia u zhvillua si kurrë ndonjëherë.​
A mund të mohohen këto arritje?​
U bëmë shtet!​
Një shtet që na kishte munguar.​
Dhe nga mungesa u bëmë jo vetëm të përfillshëm, por edhe me një autoritet të pashmangshëm botërisht.​
Nuk besoj se ka ndonjë shqiptar që e ka jetuar atë kohë dhe të mund të mohojë ato arritje që u realizuan me aq shumë mund e sakrifica”.​
“Mendohuni mirë, para se të jepni mendimin tuaj,-sepse, pastaj do t´iu gjykoj historia”​
(Hasan Prishtina).​
LAVDI ENVER SHQIPOS!​
RROFTË NEXHMIJE HOXHA!​

8 Janar, 2020

About admin

x

Check Also

Prof. Farudin Hoxha: Si i ndërtoi Shqipëria 650 diga në të gjithë vendin dikur

INTERVISTA/ Akademiku Farudin Hoxha, parashtron rrezikun që mund të vijë nga amortizimi ...