Home / Lajme / Ministri i jashtëm grek, Nikos Dendias që ishte para dy ditësh në Tiranë me ADN është shqiptar.

Ministri i jashtëm grek, Nikos Dendias që ishte para dy ditësh në Tiranë me ADN është shqiptar.

Mund të jetë një imazh i 1 person

/Nikos Dendias/

Dendia vjen për kërcënime dhe shantazhe ashtu siç kanë ardhur me dhjetra kryeministra, ministra e deputetë grekë që ADN e kanë shqiptare por ndërgjegjen antishqiptare. “Nikos e ka mbiemrin e vërtetë DEDE, është me origjinë nga fshati Ilias që ndodhet midis Vunoit dhe Himarës,”

Ministri i Jashtëm grek Nikos Dendias që vjen nesër në Tiranë (me ADN është shqiptar ndërsa ndërgjegjen e ka greke dhe është antishqiptar.

Ai vjen për kërcënime dhe shantazhe ashtu siç kanë ardhur me dhjetra kryeministra, ministra e deputetë grekë që ADN e kanë shqiptare por ndërgjegjien antishqiptare.

Nikos e ka mbiemrin e vërtetë DEDE, është është me origjinë nga fshati Ilias që ndodhet midis Vunoit dhe Himarës. Rrënja e herëshme e fisit DEDE është nga veriu i Shqipërisë.

Babai i Nikos quhej Spiro dhe në zyrën e tij si kryetar i Dhomës së Tregëtisë së ishullit të Korfuzit gjithnjë mbante portretin e Skënderbeut, Heroit Kombëtar të Shqiptarëve.

Diku nga vitit 1994 gazetari Nebil Çika është takuar me Spiro Dede-Dende-Dhendhe dhe kanë biseduar në gjuhën shqipe, gjuhën e zemrën dhe të shpirtit të të gjithë qytetarëve grekë që janë me origjinë shqiptare, por që racizmi shtetëror i Greqisë ndër vite ka bërë që këta grekë të quajtur herë arvanitas e herë allvani të humbin krenarinë e tyre kombëtare e luftarake.

Sa herë që Greqia dëshiron t’i marrë Shqipërisë ndonjë copë truall apo pasuri natyrore, ajo dërgon misionarët e saj me origjinë shqiptare, që shqiptarët ti kapin emocionet e hershme të vëllezërve arvanitas.

Kështu, më 1925 kur kishim problemet e popullsisë shqiptare myslimane Greqia dërgojë si misionarë Kondulin, ndërsa në vitin 1984 dërgojë Papulian, më 1994 dërguan Aristidh Kolën dhe Karolos Papulian kur marrëdhëniet ishin tepër të acaruara pasi grekët vranë 2 oficerë shqipëtarë.

Këtë herë po dërgojnë Deden Nikos për të grabitur 12 milie detin Jon. Hapsi sytë shqipo se greku grekë mbetet, antishqiptarët më të mëdhenjë janë grekët, më të këqinjë janë shqiptarët e asimiluar, vasalët.

About admin

x

Check Also

Prof. Farudin Hoxha: Si i ndërtoi Shqipëria 650 diga në të gjithë vendin dikur

INTERVISTA/ Akademiku Farudin Hoxha, parashtron rrezikun që mund të vijë nga amortizimi ...