Home / Opinion / Më 7 Nëntor 1917, 101 vjet më parë u krye Revolucioni Socialist i Tetorit

Më 7 Nëntor 1917, 101 vjet më parë u krye Revolucioni Socialist i Tetorit

Fotografia e Iliriana Koleka
Rroftë revolucioni i tetorit, që i ndryshoi njëherë e përgjithmonë mëndësitë dhe fatet e proletarëve në mbarë botën!

Në 7 Nëntor 1917, 101 vjet më parë u krye Revolucioni Socialist i Tetorit (në Nëntor sipas kalendarit Grigorian), i cili krijoi shtetin e sovjetëve të drejtuar nga Lenini.
U krijua një sistem i ri jo-kapitalist, në të cilin të fundit u bënë të parë dhe më në fund u krijua barazia e shumë pritur nga të varfërit gjatë një historie të gjatë shekullore shfrytëzimi.
Sipas idesë së Leninit, që ndryshonte nga ajo e Marksit që ishte mbarë botërore, revolucioni socialist mund të fitonte aty ku zinxhiri i kapitalizmit ishte më i dobët dhe jo vetëm tek ato vende që kanë sistem industrializimi më të madh po dhe në vënde në prapambetje të thellë, siç ishte Rusia e fillimit të shekullit njëzetë.

Lenini, ndërtoi sistemin socialist në Rusi, duke paralajmëruar, se Sistemi i ri që do të rezistonte në se do të ishte ekonomikisht më i fortë.
Stalini i madh vazhdoi rrugën e Leninit dhe Bashkimi Sovjetik rezistoi me lavdi për disa dekada ndaj sistemit kapitalist të hurit dhe litarit.
Fatkeqësisht agjentë, tradhëtarë e të shitur për para tek kapitali e hëngrën nga brënda pas vdekjes së Stalinit, pasuesit të Leninit.
Ne patëm fatin e madh të njihnim e të jetonim në këtë sistem të bekuar të barazisë sociale, falë marksist-leninistit të madh, Enver Hoxhës. Po dhe tek ne socializmi u mposht , i brejtur nga brënda nga tradhëtari Ramiz Alia e veglat e tij.

About admin

x

Check Also

LËVIZJA VETËVENDOSJE DHE UNË

Shkruan: Bajram Binaku Ndjehem sikur jam unë kopja e origjinalit të Lëvizjes...