Gjykata Kushtetuese rrënon Republikën duke keqtrajtuar kushtetutën dhe duke nxjerrë jashtë skenës popullin. Kushtetuta nis me fjalët: “Ne populli i Kosovës”, ndërsa GjK-ja punon me devizën: “Ne mercenarët e Presidentit”

Në aktgjykimin e Gjykatës Kushtetuese shohim shembullin e radhës së:

1. paaftësisë dhe pandershmërisë në profesion,
2. nëse deputetët janë të papërgjegjshëm dhe të paditur, kjo vjen sepse janë sjellë aty me votë, ndërsa gjyqtarët e GJK-së janë sjellë aty për hir të profesionalizmit,
2. fajet e gjyqtarëve të GjK-së shpien në rrënimin e rendit kushtetues,
3. për pasojë në rrënimin e qëllimit kombëtar dhe historik të shtetit,
4. në prodhimin e një qeverie me katër pika në PLAN: a. shkëmbimin e territoreve, b. rikthimin masiv të korrupsionit, c. heqjen e reciprocitetit, d. amnistinë e krimit masiv serb mbi shqiptarët për të shpëtuar prej gjykatës speciale vetëm një njeri.

Papërgjegjshmëri e plotë e GjK-së në dallimin mes njoftimit dhe aktgjykimit.

Durim Berisha nënvizon se:
në njoftim e vet, Gjykata Kushtetuese theksonte se ishte votuar me shumicë se dekreti i Presidentit është në përputhje me “…paragrafin 4 të nenit 95 të Kushtetutës”,
në dispozitivin e Aktgjykimit të dorëzuar sot, e paskan fshirë paragrafin 4 dhe paskan theksuar vetëm nenin 95.
Padija është nëna e korrupsionit dhe ati i inkriminimit.

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/