Home / Lajme / KUSHTETUTA E ADEM JASHARIT DUHET T’I THOTË STOP KUSHTETUTËS SË AHTISARIT!

KUSHTETUTA E ADEM JASHARIT DUHET T’I THOTË STOP KUSHTETUTËS SË AHTISARIT!

Fotografia e Sheradin Berisha
Sheradin Berisha

Ne diten e Kushtetutes se Ahtisarit!

Është iluzore dhe njëkohësisht mashtrim i madh për shqiptarët, të thuhet me plot kuptimin e fjalës se, Kosova është shtet i pavarur dhe sovran!

– Atëherë çka është Kosova?

– Është republikë e kushtetutëse (lexo pakos,) së Ahtisarit, që ka:

– 95% shqiptarë,

– 3% minoritet serbë e 2 % minoritete jo’serbe,

– 10 komuna etnikisht serbe,

– 44 kisha e manastire serbe si: zona eksterritoriale të mbrojtura me ligje të veçanta,

– 10 vende të rezervuara për deputetët serb në Kuvend e Kosovës,

– 2/3 e shumicës së pakicës serbe në këtë Kuvend.

Pastaj ka:

– pjesëtarë të shërbimeve sekrete të Serbisë, brenda AKI’së,

– pjesëtarë të strukturave policore të Serbisë, brenda Policisë së Kosovës, dhe komandatin serb të policisë në veri të Kosovës,

Pastaj ka:

– postën e Serbisë,

– telekomin e Serbisë,

– bankën e Serbisë,

– spitalet e Sebisë,

– planprogramet e Serbisë në të gjitha nivelet e arsimit serb,

Pastaj ka:

– partinë ‘listën Srbska’ e cila përfaqëson interesat e Serbisë në Kuvend, në Qeveri dhe në institucionet tjera të republikës së Ahtisarit,

– dhe kjo ‘sërbskë’ udhëheq me 10 komunat etnike serbe, të cilat sipas marrëveshjes Thaçi – Daqiç – Eshton, të arritur më 19 prill 2013, në Bruksel, pritendojne të bashkohen në njësinë autonome etnike serbe të quajtur Asociacion (Zajednicë),

– dhe kjo Zajednicë pritet të ketë, kuvend, kryetar të kuvendit etj.etj!!!

Kjo është Republika me kushtetutë të Ahtisarit!

***

Tani shtrohet pyetja:

– Kush mund ta ndryshojë këtë kushtetutë të dëmshme për të ardhmen e Kosovës, per te nxjerre nje Kushtetute te Adem Jasharit?

– mund ta ndryshojë shumica shqiptare!

– Në ç’mënyrë?

– në mënyrë institucionale

About admin

x

Check Also

Prof. Farudin Hoxha: Si i ndërtoi Shqipëria 650 diga në të gjithë vendin dikur

INTERVISTA/ Akademiku Farudin Hoxha, parashtron rrezikun që mund të vijë nga amortizimi ...