Home / Opinion / KUSH “E HARRON”, APO E MOHON TEORINÉ DHE PRAKTIKÉN REVOLUCIONARE TÉ ENVER HOXHÉS,-ATË, NUK E HARROJNË KORBAT, NETÉVE PA HÉNÉ!

KUSH “E HARRON”, APO E MOHON TEORINÉ DHE PRAKTIKÉN REVOLUCIONARE TÉ ENVER HOXHÉS,-ATË, NUK E HARROJNË KORBAT, NETÉVE PA HÉNÉ!

Fotografia e Gjon Bruçi
Shkruan: Fadil SHYTI
NATYRISHT, ÇDO FOTOGRAFI E BIJÉVE DHE BIJAVE TÉ ATDHEUT QË PÉR LIRI, BARAZI, PÉRPARIM, RIBASHKIM KOMBÉTAR,-PÉR TÉ BÉRÉ SHQIPÉRINÉ-SHQIPÉRI TÉ PLOTÉ REALISHT NORMALE:
SHTET ME DINJITET, ME TÉ GJITHA LEVAT SHTETÉRORE,
ME TÉ GJITHA FITORET KOMBÉTARE DHE NJERÉZORE, ME SOVRANITET TÉ PLOTÉ, ME KRENARI TÉ LIGJSHME,-SI VENDET TJERA SOVRANE DHE KOMBET TJERA; PA HEZITUAR, PA U LÉKUNDUR, AS PA U FRIKÉSUAR NGA RREZIQET…,-E FALÉN DJERSÉN DHE GJAKUN; -ATO FOTOGRAFI, PADYSHIM, JANÉ MADHÉSHTORE.
-MIRÉPO, DIKUSH QÉ I HEDHË FOTOGRAFITÉ NÉ GRUPE, FIGURAT E NDRITURA TÉ HISTORISÉ SONÉ KOMBÉTARE,-DUHET QÉ, PARAPRAKISHT, TÉ MENDOJNÉ KTHJELLTÉSISHT DHE TÉ NDEROJNÉ, AKCILIN/EN, HERO APO HEROINÉ TÉ DEVOTSHME TÉ ATDHEUT, ME DREJTÉSI,- SIPAS MOTOS, SHQIPTARE DHE NJERÉZORE: “PA QOFTÉ EDHE ARMIK, PERSONAL, FAMILJAR, PARTIAK,/IDEOLOGJIK, FETAR, ETJ,-NÉSE E KE,-PÉR MERITAT E TIJ, APO TË SAJ, NË SHËRBIME TË ATDHEUT,-MOS IA KE MËRINË,(INATIN), POR, ME RESPEKT HEQJA KAPELËN”!
-PASTAJ, KUR TË SHPÉRNDAHEN FOTOGRAFI TÉ TILLA NÉ GRUP,-PUBLIKISHT, DUHET KUJDES: ATO, FOTOGRAFI TÉ MOS E NEVERISIN POPULLIN, DUKE NDERUAR, PA MERUTUESHÉM , SI “HERONJÉ E HEROINA”, KUNDER-HERONJTÉ DHE KUNDÉR-HEROINAT;-SIÇ ISHIN DHE JANÉ, -HE, MOS QOFSHIN ASKUN MBI DHE,-TRADHTARÉT DHE TRADHTARET,-ME DAMKA,-QYQARÉT DHE “GUXIMTARÉT” -TË PA DITURIT POLITIKÉ/E, QÉ, FAKTIKISHT EDHE ATA, APO ATO, NÉ NDONJÉ KOHÉ;- DIÇKA TÉ MIRÉ KANÉ BÉRÉ GJATÉ VEPRIMTARISÉ SÉ TYRE POLITIKE,-POR, QÉ PASTAJ DUKE U NDESHUR ME ARMIQTË E EGÉR, NË  BETEJAT FRONTALE APO NÉ POLITIKÉ-DIPLOMACI; JANÉ THYER KEQ, MJERUESHÉM NGA FRIKA,-APO, NGA LAKMIA; PRA, JANÉ FRIKÉSUAR NGA BURGJET, ATENTATET, APO NGA PASIGURIA NÉ FORCAT E VETA, TÉ POPULLIT E TÉ ATDHEUT,-QÉ DIKUR I PREMOTININ SE, DO TA ÇLIROJMÉ, DO TA RIBASHKOJMÉ, DO TA BÉJMÉ TÉ BARABARTÉ, SOVRAN, DO TA PÉRPAROJMÉ;-E, TÉ TJERA XHEVAIRE, “FONTANA DÉSHIRASH” I KANÉ HEDHUR ME DINAKÉRI, TÉ MÉSUAR E SUNDUAR NGA MÉSUESIT E TYRE, TÉ MBARSUR/A, ME IDETÉ ARMIKE; IDETÉ DHE OBJEKTIVAT PÉRPARIMTARE, I KANÉ HEDHUR E SHKELUR NÉ BALTÉ, APO ME DINAKÉRI, ME VEPRIMTARI MAFIOZE I KANÉ LÉNE NÉ MUZETÉ GJITHÉKOMBÉTARE!
KUR JAM DUKE TRAJTUAR KËTË TEMË, SHTROJ PYETJET:
PO, CILI BURRÉ I SHTETIT SHQIPTAR, KA BÉRÉ MÉ SHUMÉ, PÉR KÉTÉ TÉ URUARÉN, NÉNÉ SHQIPÉRI?! PO, CILI PASKA MÉ SHUMÈ MERITA, PÉR GJITHÉ ATO SHÉRBIME NDAJ ATDHEUT, QÉ, 99% I BÉRI REALITET ATO, NÉ DY ETAPA HISTORIKE: GJATÈ LÇ-re dhe NÉ PAQE NÉ 45 VITE TË SOCIALIZMIT NGADHNJIMTAR?!
-ENVER HOXHA, AY BIR BESNIK I POPULLIT DHE ATDHEUT;-NÉ KRYE TÉ PKSH-së,/E VENDOSUR NË PAQEN SOCIALISTE ME IDETË REVOLUCIONARE KOMUNISTE, NË PPSH; NÉ UNITET ME POPULLIN HEROIK DHE PUNÉTORÉ, ME BESIM TÉ PATUNDUR NÉ FITORET, ME LUFTÉ DHE PUNÉ, E ARRITI LAKMUESHEM DHE FORT MREKULLUESHÉM, MOTON: NGA E THÉNA NÉ TÉ BÉRÉ!…
-PRANDAJ, GJENIU DHE KOMANDANTI LEGJENDAR, ENVER HOXHA, KUDO DHE KURDOHERÉ, DOMOSDOSHMÉRISHT, DUHET TA KETÉ VENDIN SHUMÉ TE MERITUAR:
ME FOTOGRAFI NÉ BALÉ INSTITUCIONEVE SHTETÉRORE;SHKENCORE KULTURORE, USHTARAKE, NÉ FJALIMET, GJATÉ -PÉRKUJTIMEVE TÉ DATAVE DHE TÉ NGJARJEVE HISTORIKE; PRANÉ HERONJVE KOMBÉTARÉ MADHÉSHTORE; GJERGJ KASTRIOTIT, ABDYL FRASHÉRIT DHE ISMAIL QEMAILIT,-TÉ TJEŔÉ FLAKADANÉ, PASTAJ, TÉ RADHITEN PAS TIJ; TÉ PAMPOSHTURIT, ADEM DEMAÇI, ADEM JASHARI DHE TÉ TJERÉ HERONJË,
E, TË TJERA HEROINA QÉ, ME FLAMURIN KUQEZI, ME IDETÈ REVOLUCIONARE, QÉ NUK I NJOLLOSÉN KURRÉ GJATÉ JETÉS NË LUFTËRA APO NÉ PAQE.
KUSH “E HARRON”, KUSH E MOHON ENVER SHQIPON,
-AQ MÉ KEQ PÉR ‘TA:
KUSH E PÉRKUJTON, NDONJÉ KORB TÉ KRRA-KRRA-VISÉ, ARMIKE
-TÉ KETÉ SHUMÉ KUJDES!…
SHQIPOT DHE SHQIPONJAT I KA ZEMRUAR!
-NDÉRSA KORBAT I KA GÉZUAR!
-DHE, PËR FAKTIN QÉ, ME APO PA DIJENI, ÉSHTÉ HEDHUR NÉ TABORRET E TYRE.
MOS TÉ HARROJÉ GJITHASHTU, SE: KORBAT, KUDO E KÉRKOJNÉ PRENÉ E TYRE, NETÉVE PA HÉNÉ, TEK VARRI I TIJ.
LAVDI ENVER SHQIPTARIT!
LAVDI DÉSHMORÉVE TÉ ATDHEUT!
28 NÉNTOR, 2017

About admin

x

Check Also

Prof. Farudin Hoxha: Si i ndërtoi Shqipëria 650 diga në të gjithë vendin dikur

INTERVISTA/ Akademiku Farudin Hoxha, parashtron rrezikun që mund të vijë nga amortizimi ...