Home / Opinion / I forti dhe e drejta

I forti dhe e drejta

Nga Xhevat Bislimi

Zhvillimet dhe ngjarjet kudo ne bote po e vertetojne ate thenien e mocme se i forti gjithmone ka te drejte ose se e drejta eshte me te fortin! Kjo po vertetohet ne te kater anet e botes edhe ne ditet tona: i forti po ka te drejte ne lufte e ne paqe, ne toke e nentoke, ne det e ne qiell! E drejta mbeti ne anen e te fortit! Kush eshte i forte ka edhe te drejte! E drejta nuk mund te ndahet nga i forti!

Jo vetem qe ka te drejte, por i forti edhe e detyron me te dobetin qe ta njeh dhe zbatoje te drejten e te fortit! I forti e ben edhe ligjin sipas kutit te tij, i bene edhe normat, rregullat, konventate e traktatete nderkombetare sipas kutit te tij!

Kjo u vertetua dhe po vertetohet shume here edhe ne kurriz te Kosoves shqiptare dhe te krejt Shqiperise se ber cope-cope nga fqinjte shoviniste dhe aleatet e tyre, Fuqite e Medha! I forti ose te fortite, me sakte super te fortite (superfuqite) zakonisht kane mbajtur anen e me te fortit ne nje rajon te caktuar! Me kete logjike te “aktit te kryer” u njohe edhe spastrimi etnik i krahinave te Shqiperise (si Sanxhaku i Nishit, Cameria, etj.), gjenocidi dhe pushtimi i dy te tretave te Shqiperise! Me kete logjike Fuqite e Medha po mbajne anen e Serbise edhe pas Luftes ne dem te lirise, pavaresise dhe sovranitetit te Kosoves shqiptare!

Keto Fuqi te Medha, me logjiken e super te fortit, duke shfrytezua nje klase politike te shantazhuar e te korruptuar, ia imponuan Kosoves Gjykaten Speciale per ta denuar Luften Antipushtuese e clirimtare te kombit shqiptar ne vend se te denoheje Serbia agresore, pushtuese, luftenxitese e pergjegjese per gjenocid ndaj shqiptareve, kroateve e boshnjakeve!! Me kete logjike te perkrahjes se me te fortit po mbeshtetet edhe Mali i Zi per zhvatjen edhe te mbi 8 200 hektare toke shqiptare! Me kete logjike po i behet presion edhe Tiranes zyrtare qe t’i beje leshime Greqise shoviniste qe eshte pergjegjese per gjenocid ndaj shqiptareve te Camerise dhe qe ua mohon cdo te drejte te arberve-shqiptareve!!

Prandaj, shqiptaret do te duheje te kishin mesuar deri tash ate qe dinte dhe ua mesonte Enver Hoxha: respekti fitohet me pune te palodhshme, me organizim, me ekonomi te zhvilluar, me force ushtarake dhe me unitet politik e kombetar! Kush harron peson! Nje popull i percare ne krahina, ideologji, fe e parti, i varfer, i paorganizuar dhe pa ushtri te tij ose me nje ushtri te dobet nuk mund ta fitoje as respektin dhe as perkrahjen e te fortit ne rajon dhe te super te forteve (superfuqive)! Po te ishin shqiptaret te organizuar, te udhehequr nga nje klase politike-shteterore e pergjegjshme dhe po te kishin forcen e nevojshme ushtarake muhabetet me Serbine do te ishin mbyllur motiii… Edhe te tjeret do te silleshin me respekt ndaj kombit shqiptar! Petullat nuk behen me uje, ka thene hanedan populli yne i urte…

About admin

x

Check Also

Prof. Farudin Hoxha: Si i ndërtoi Shqipëria 650 diga në të gjithë vendin dikur

INTERVISTA/ Akademiku Farudin Hoxha, parashtron rrezikun që mund të vijë nga amortizimi ...