Home / Lajme / Haxhiu kërkon të futet në burg Hashim Thaçi për tradhti ndaj vendit

Haxhiu kërkon të futet në burg Hashim Thaçi për tradhti ndaj vendit

Haxhiu kërkon të futet në burg Hashim Thaçi për tradhti ndaj vendit

Pas publikimit të deklaratës së nënshkruar nga Presidenti Thaçi dhe ai malazez, për marrëveshjen e Demarkacionit ka reaguar deputetje e Vetëvendosjes, Albulena Haxhiu.

Ja statusi i plote i saj:

Hashim Thaçi është zotuar duke nënshkruar deklaratën e sotme me homologun malazez për angazhimin e tij në ratifikimin e marrëveshjes që falë territor.

Meqë në cilësinë e Presidentit Hashim Thaçi ka vepruar kësilloj, i bëj thirrje Kryeprokurorit Lumezi që të nisë menjëherë veprimet në përputhje me Kodin Penal të Republikës së Kosovës.
***
Kodi Penal i Republikës së Kosovës
Neni 124
Tradhtia ndaj vendit
2. Kushdo që në cilësinë e Presidentit të shtetit nënshkruan marrëveshje ndërkombëtare ose ndonjë akt me të cilin pjesë të territorit të Republikës së Kosovës jepen apo lihen nën sovranitetin e ndonjë shteti tjetër dënohen me burgim së paku pesëmbëdhjetë (15) vjet ose me burgim të përjetshëm.

About admin

x

Check Also

Prof. Farudin Hoxha: Si i ndërtoi Shqipëria 650 diga në të gjithë vendin dikur

INTERVISTA/ Akademiku Farudin Hoxha, parashtron rrezikun që mund të vijë nga amortizimi ...