Home / Opinion / Gjykata Speciale është mirë të merret me krimet që ka bërë Federata Jugosllave terroriste ndaj shqiptarëve!

Gjykata Speciale është mirë të merret me krimet që ka bërë Federata Jugosllave terroriste ndaj shqiptarëve!

Shkruan: Avdi Ibrahimi

 

Historia ndër shkekuj na ka treguar se aty ku ka robëri nga i huaji, aty natyrshëm ka edhe qëndresë për luftën kundër armikut të jashtëm dhe atij të mbrendshëm. Në kuadër të qëndersës për liri e të drejta kombëtare dalin në pah forca të shëndosha e idealistëve atdhetar/e shqiptar/e. Dihet mirëfilli se në këtë qëndersë kombëtare bijtë e bijat më të mire të atmëmëdheut shqiptar u përballën me një shtet terrorist jugosllav nën rregjimet e egra të udhëhequra nga panserbizmi dhe pansllavizmi Tito-Rankoviç-Millosheviq dhe sahanlëpirësve shqipfolës të cilët i shërbyen këtij rregjimi gjakatar. Një rregjim i tillë që u kishte rrëmbyer pavarsin gjysmës së shqiptarëve nëpërmjet dhunës e terrorit gjenocidist, të ndarë dhunshëm nga trungu i Shqipërisë, patjetër të sundon po me dhunë e terror të gjithanshëm e të gjithfarshëm, fizik, material, psiqik, të qeverisë dhunshëm në të gjitha poret e jetës, duke vë ligje diskriminuese asimiluese dhe dëbuese nga vatra shqiptare.
-Se me çfarë humbjesh e terrorizimesh shkohej në fundin e Luftëssë Dytë botërore dhe në ansamblenë e Kosovës dhe Rrafshit të Dukagjinit, pra në Konferencën e Dytë, pas asaj të Bujanit, tani në qytetin e Prizrenit, le të shohim pas atyre të dhënave të rrumbullaksuara dhe paraprake që Xheladin Hana, ish-anëtar i Këshillit Nacionalçlirimtar të Kosovës dhe ish-drejtor i gazetës “Rilindja” në Prishtinë, i cili u vra në dhjetor të vitit 1948 nga shefi i OZN-s (UDB-a). Ato të dhëna nga Xheladin Hana i cili nuk kishte arritur t’i botonte në atë situate. Sipas tij rezultonin 5200 shqiptarë të vrarë nga forcat terroriste çetnike serbo-malazeze, 86 000 të vrarë, therrur e djegur për së gjalli. Ishin bërë 220 000 bastisje, 200 000 shqiptar kishin kaluar në duart hetimore të OZN-ës dhe që kanë pësuar rrahje, fyerje, shpifje, kërcënime, presione të gjithfarshme, 2-8 operacione ushtarake-oznore dhe të gjitha këto kundër popullit shqiptar dhe jo kundër pakicës serbe, maqedone e malazeze. Shkruan, Shaban Braha në librin e tij historik: “Gjenocidi serbomadh dhe qëndresa shqiptare 1844-1990”. Po aty faqee 465.
Pra, serbizimi i Kosovës me vise ishte edhe në programin e Akademisë se Shkencës Serbe dhe të Kishës Ortodokse Serbe, si dhe të atyre shqipfolësve që e kishin shitur shpirtin tek panserbizmi dhe pansllavizmi. Ky program i dhënë nga racisti Vsa Çubrilloviçi, zbatohej jo vetëm në terrorizimin e shfarosjen e shqiptarëve por edhe dëbimin e tyre më force nga trojet e tyre etnike, ku gjatë periudhës famkeqe Tito-Rankoviç të viteve 1953-1960 janë dëbuar 380 000 deri në 5000 000 shqiptar për në Turqi, natyrisht se kohës i mbetët për verifikimin e këtyre shifrave nga studjues të shkencës nga lëmia e historisë.
Në luftën e fundit të UÇK-së kundër pushtuesve të Konfederatës Serbi dhe Mali i Zi, lufta çlirimtare filloi më 28 Shkurt të vitit 1998 dhe ka përfunduar më 11 Qershor 1999. Me ndihmen ajrore të NATO-s, ( nga 24 Marsi 1999), dhe mbështetjen tokësore nga Ushtria Shqiptare e shtetit amë Shqipërisë.
Sipas statistikave të dhëna deri më tani, por që edhe këto të dhena duhen verifikuar me saktësi nga studjues shkencor të kësaj fushe, rezulton se: -Gjatë luftës çlirimtare nga Kosova janë dëbuar dhunshëm 800 000 shqiptarë , u vranë 15 000 persona nga të gjitha grup moshat nga fëmijë deri në pleqë, nga të cilët 2400 luftëtarë të UÇK-së, e të tjerë civil të pambrojtur, u masakruan dhe u përdhunuan mbi 20 000 femra shqiptare, janë zhdukur rreth 5 000 njerëz, që shumica e tyre ende nuk janë gjetur edhe sot e kësaj dite, u dogjën dhe u plaqkitën mbi 120 000 shtëpi shqiptare nga Forcat e Armatosura serbo-malazeze dhe mercenare ruse.
Është ky populli shqiptar i ndarë padrejtësisht në 5 shtete, nga Fuqit e Mëdha të Londrës e Berlinit, është kjo Shqipëria e kufizuar me kufij shqiptaro-shqiptar, është kjo qëndresa e popullit shqiptar që përballoi dhimbje dramash e tragjedish mbinjerëzore nga vala e gjenocidit dhe terrorizmit nën sundimin e pushtuesës Federata Jugosllave e sëfundmi nga Konfederata Serbi dhe Mali i Zi, është kjo një qëndresë e gjithmbarshme shqiptare në valën e luftës së përgjakshme për liri e të drejta kombëtare drejtë unifikimit kombëtar shqiptar, është kjo një qendresë e paepur e luftës çlirimtare që u bë nga UÇK-ja, UÇPMB-ja, UÇKombëtare, është kjo një luftë e pastër çlirimtare e drejtë dhe tërësisht e ndershme.
Nga ajo që bëri Fderata Jugosllave dhe Konfederata Serbi-Malii Zi, kundër shqiptarëve etnik me mjete politike ushtarako-policore një gjenocid e terror të paparë në historin e njerëzimit. Faktori ndërkombëtar, por, edhe ai brenda shqiptar do të duhej të bënin të pamundurën për të ngritur një Gjykatë Speciale Ndërkombëtare për ta dënuar ish-udhëheqjen e Federatës Jugosllave dhe ate të Konfederatës serbo malazeze, por edhe bashkëpunëtorët shqipfolës, për gjenocidin krimin dhe terrorin që i kanë bërë popullit shqiptar.
Ndaj shtrohet pyetja, përse Gjykat Speciale Ndërkombëtare, për t’u hetuar lufta e drejtë e pastër dhe e ndershme e UÇK-së???!!!!… Përgjigjen në këtë pyetje duhet dhënë udhëheqja e sotme e Kosovës e cila nuk u mjaftua me kompromise të dhimbshme që bëri në dëm të Republikës Shqiptare të Kosovës, në dobi të Serbisë, ku pakicës serbe i’u dhanë 10 komuna me shumic serbe, dhe 1 komunë për minoritetin turk, pastaj u dhanë kishave serbe ekstrateritore, që kishat do duhej të quhen kisha ortodokse, e jo serbe, se ky term në telogji nuk është fe universale pastaj. Një nga dhuratat e dhimbshme nga udheheqja e Kosovës dhe atyere deputetëve të pandërgjegjshëm qe ngritën dorën në Kuvend për miratimin e Gjykatës Speciale Ndërkombëtare, përjashto këtu deputete e LVV, dhe ndonje nga partit e tjera që kundërshtuan këtë Gjykatë. Sëfundmi kemi nga këta pushtetar të pandërgjegjshëm demarkacionin me Malin e Zi, ku po i falen qindra hektar tokë e Kosovës këtij shteti fqinj, ashtu siç iu falen qindra hektar tokë Maqedonisë vite më parë, gjithashtu kemi edhe Zajednicën serbe, që të dyja këto po kundërshtohen nga deput të partive politike LVV, AAK, NISMA, e nga ndonjë deputet i ndërgjegjshëm të partive tjera shqiptare që përfaqësohen në Parlamentin e Kosovës.
Mendoj se është koha e fundit t’u jipet fund këtyre dramave e tragjedive tona kombëtare, njëkohësisht zgjidhja më e mire është të krijohet një Gjykatë mbrenda shetit të Kosovës, ku do duhej të dënoheshin të gjithë ata që kanë bërë krime ndaj popullates shqiptare nga koha e ish-rregjimeve të kaluara titisto-millosheviqiane dhe atyre që pengojnë lirin dhe bashkimin e popullit shqiptar!

Më 7 Dhjetor 2017

Fotografia e Avdi Ibrahimi

About admin

x

Check Also

Prof. Farudin Hoxha: Si i ndërtoi Shqipëria 650 diga në të gjithë vendin dikur

INTERVISTA/ Akademiku Farudin Hoxha, parashtron rrezikun që mund të vijë nga amortizimi ...