Home / Lajme / Gazeta Serbe: Qeveria e Kosovës përsëri në duart e serbëve, shqiptarët në gjunjë!

Gazeta Serbe: Qeveria e Kosovës përsëri në duart e serbëve, shqiptarët në gjunjë!

Gazeta e njohur Serbe Alo.rs ka shkruar për ngjarjet politike që ka hasur Kosova.

“Një muaj pas rrëzimit të qeverisë së institucioneve të përkohshme të udhëhequra nga Albin Kurti, qeveria në Kosovë fitoi një shumicë të re të udhëhequr nga Isa Mustafa dhe Ramush Haradinaj. Partneri i tyre do të jetë gjithashtu Lista Serbe, kështu që të gjitha vendimet do të varen nga votat e serbëve.” – shkruan mediumi serb Alo.rs

Nexhmedin Spahiu, një shkencëtar politik nga Kosova, thotë se ka një ndryshim të madh midis qeverisë së mëparshme dhe qeverisë në ardhje.

“Për dallim nga ajo e mëparshmja, kjo qeveri do të varet nga lista serbe. Që do të thotë se sa herë që Lista Serbe nuk ka besim, kjo qeveri mund të bjerë. Ky nuk ishte rasti me qeverinë e mëparshme, e cila nuk varej nga votat serbe. Së dyti, në këtë qeveri, Lista Serbe arriti të ketë një Zëvendëskryeministër dhe u sigurua që komuniteti serb të ketë pozicione në çdo nivel” – thotë Spahiu.

“Të gjitha vendimet e qeverisë së re do të varen nga serbët” – shkruan mediumi serb.

 

I pyetur se nëse roli i Listes Srpska në qeverinë e re të institucioneve të përkohshme të Kosovës do të përshpejtojë procesin e bisedimeve Beograd-Prishtinë dhe a do të heqë taksat, Spahiu tha:

“Tarifat tashmë janë shfuqizuar, një vendim i tillë tashmë është marrë në qeverinë e mëparshme. Masat e reciprocitetit ishin thjesht një vendim i zbrazët, sepse ato duhej të ishin përcaktuar më vonë, kur filluan negociatat, por nuk kishte asgjë nga kjo dhe në të vërtetë ishte vetëm një fjalë e zbrazët”

Spahiu beson se negociatat midis Beogradit dhe Prishtinës do të vazhdojnë, por që amerikanët do të kenë rolin kryesor.

“Në thelb, këto janë në të vërtetë negociata midis Beogradit dhe Uashingtonit, dhe gjithçka tjetër është thjesht një formalitet. Nëse dikush në Prishtinë dëshiron të hyjë në lojë, siç dëshironte Albin Kurti, ai, ashtu si Kurti, do të hidhet jashtë lojës”  – përfundon Spahiu.

About admin

x

Check Also

‘Nuk dua të vdes për Putinin’, arrestohen qindra persona në protestën kundër mobilizimit

Qindra njerëz janë arrestuar në të gjithë Rusinë për protesta kundër mobilizimit...