Nëse e merr vesh fjalën Nihil…
Një analistë dhe si një ish këshilltar provincial dhe servil…
Tjetër gjë është të këshillosh e tjetër është të gënjesh ose të shpifish. Për një simetri e logjikës ogurzezë, korrupsioni i Mustafës, i ushqyer nga gropat e 3% godet kontributin:
“Mërgimtarët”.
Kjo ndodh çdo ditë e çdo orë, ndërsa diku në midisin e LDK-së e PDK-së, ka ende shqiptar që diskutojnë nëse fjala genocid nuk ekziston e vjetëruar për Dardaninë! Duke i inkurajuar kriminelët serbo-malazez dhe bashkëpunëtorët e tyre.
Këshilltarë mund t’i ndash në dy tipe: në ata që kanë njohuri për mungesën e tyre të vetëdijës më shumë se mesatarja, dhe në ata që e njohin më pak veten. Në shumë raste ne zbulojme te Fatoni, gjithashtu, si invid i tipit të dytë përqendrohet në sferën e ngushtë të verimtarisë, në kohën kur horizonti i tij shpirtëror i individit të tipit të dytë është shumë më i ngushtë dhe atë e dallon ngushtësia e interesave ndaj familjes Mustafa dhe posteve. Të tiilë servila jetojnë keq në ekip. Puna qëndron se ish këshilltari ka frikë se mos zgjerimi i horizontit të tij do ta çojë te humbja e pushtetit personal.
“Zgjidhja për shqiptarët si komb – sa më largë Isa Mustafes, Faton Abdullahut dhe Agim Veliut, ministrit injorantë, makinë e nepotizmit dhe hajnisë, i erdhi radha të merret me punë të larta shtetërore të Kosovës!”.
TË LUMTË RRON GJINOVCI!
E gjithë Gjakova është me ty.
Ngrite kokën edhe më lartë, s’ke pse t’i turpërohesh nga një çmitizues e servili si Faton Abdullahu!
– Abdullah, moti më është zënë fryma brenda LDK-së kur isha si themelues dege në Gjakovë.
Por shoqëra shqiptare ka nevojë për analist seriozë: për presidentë, kryeministra, këshilltarë hajdutesh, zullumçarë, mësues, deputetë, mbledhës, intriga e shpifes dhe pse jo edhe zhvatës për një postë ne pushtet. Të gjithë duhet të jenë seriozë. Nga ata pritet të jenë servila e të lig.
Mënyra, në të cilën fletë, sillet, ecën Faton Abdullahu, është arficiale e mekanike, veprimet e tilla i ndërmarrin budallenjtë, të cilët vetëm pas vdekjes mund të bëhen heronj.
Të themë të drejtën e përcolla me vëmendje përballë Rronit në TV, përshkak të pozës së tij, që në fillon me ritmin e shpejtuar të të folurit, i cili shumë herë është në kundërshtim të plotë me përmbajtjen mjaft të tejdukshme, për të vazhduar me yërin e çjerrë posaçërisht dhe mimikën, që I shërben si maskë engjëllorë për fytyrën e djallit. Fjalët e tij qojnë në platëformën e politikës antishqiptare.
Vetëm hidhni një sy pozës së tij – si qëndron, si ulërinë, si qëndron ulur, si u përgjigjet pyetjeve, si rrenë, si shpif, thjeshtë veç me i mbrojtë interesat e hajnave të LDK-ës dhe interesat e familjes së Isa Mustafës! Të gjitha këto duken veprime mekanike, sikur Fatoni të mos ishte njeri, por sharllatan, sikur të mos ishte njeri pakarakter e moral politik. Fytyra e tij, gjestet e tij – të gjitha të kujtojnë shërbetorin e Mustafës. Ky lloj i politikanëve e ka shkatërruar Dardaninë dhe gjithçka tjetër brenda LDK-së. Por brenda LDK-së kanë krijuar një ushtri të efekteshme hajdutësh e zullumçarësh. Ushtria e efektshme mund të krijohet vetëm në rastë se shqiptarët e lig kanë humbur të tërë arsyen dhe çdo gjë që përmban logjika e shndoshë, – thonë ata që duan t’i arsyetojnë të gjitha mbrapshtitë…
Isa Mustafa inkurajoj servilët e sahanlepirësit si Faton Abdullahun. Për ta ky test ishte i pakuptimplotë. Sot në tablon e përgjithshme të sharlatanizmit të Fatonit. Shtresa e katërtë është emovcioni, sintimetaliteti. Këto janë ndjenja false, shumë zhurmë dhe hëm –hëm për asgj. Këtu shuma e rafinuar e hëm – hëm është deformimi i tij. Për të marrë vesh se në ç’menyrë mendon e sillet Fatoni, e kemi të domosdoshme të analizojmë sjelljet dhe sharlatanizmit me njerëzit e tjerë, si Rroni. Te folurit e Fatonit nga ana tjetër, këto sjellje përcaktohen nga frytet e shoqërisë brenda LDK-së, për shembull, nga traditat e mbrapështa politike. Gjatë kërkimeve tona bëhet akoma më e qartë se individi, i përshtatur mirë në shoqëri, nuk mund të formohet po qe se nuk ndikon tek Faton Abdullahu vetëdija e thellë të unitetit me popullin dhe po të mos ia mësojnë artin që të bëhet një politikan i vlefshëm e jo rrancë e servilë.
Nëse një sjellje e till nuk i kundërvihet kësaj çoroditje, individualiteti i Fatonit mund të zhvillohet në atë mënyrë që ai të veprojë gjithnjë sikur bota shqiptare është për të territory armik. Xhelozia është një tipar interesant i karakterit të dobët, sepae ajo është mjaftë i përhapur brenda klanit të LDK-së.
Imazhi mund të përmbajë: 1 person, Zmadho