Home / Të ndryshme / Enver Dugolli: I burgosuri që ju dëgjua zëri deri në mëngjes, ishte Albin Kurti

Enver Dugolli: I burgosuri që ju dëgjua zëri deri në mëngjes, ishte Albin Kurti

Zyrtari i Lëvizjes Vetëvendosje dhe Zëvendësministër i Mbrojtjes, ‎Enver Dugolli‎, ka reaguar pas deklaratave të presidentit të Kosovës, Hashim Thaçit dhe ish kryeministrit Ramush Haradinaj për kryeministrit në detyrë, Albin Kurtin.

Dugolli ka ri publikuar një shkrim të tij për Kurtin, në të cilin tregon se si kishin ushtruar dhu.në forcat serbe në Burgun e Lipjanit.

Postimi i plotë:

Këtë dëshmi timen e kam postuar edhe më herët.

Po e ri-postoj edhe tani, por është mirë ta lexon Ramushi, Hashimi, Isa e kushdo tjetër që përhapin gënjeshtra për Albinin.

Ata i ka kapë paniku dhe triishtimi nga autoriteti dhe përkrahja që gëzon Albini.

9 qershor 1999, Burgu i Lipjanit

“…Na kapi fort shqetësimi ngaqë dëgjonim një rrahjje të pamëshirshme dhe të pandërprerë diku prej një dhome të burgut.

Duhet të ishte ora dhjetë e mbrëmjes kur kishte nisur rrahjja.

Nuk po ndalej.

Në fillim dëgjohej vetëm një gjysmë zëri i njeriut që rënkonte nën godiitjet.

Ngaqë godiitjet ishin shumë të shpeshta, ne gjykonim se po torturonin disa të burgosur njëkohësisht.

Edhe atë gjysëm zëri nuk e dëgjonim më, por godiitjet po.

Ato vazhdonin me të njëjtin vrull.

Lidhëset plastike në duar dhe zhurma e godiitjeve në vesh na mbanin zgjuar.

Të mbetet pak për të menduar në ato çaste, por ajo pak ta shpon trurin.

Vetëm më vonë mësuam se fjala ishte vetëm për një njeri.

Njeriu që ishte rra.hur për vde.kje nga gardianët e burgut, gjithë natën deri në mëngjes, ishte Albin Kurti…”

About admin

x

Check Also

Aktorja e famshme Irene Papas, vdiq si shqiptare!

-Do të mbetet e njohur për rolin e Penelopës, përkrah Bekim Fehmiut...