Home / Histori / ELENA KOCAQI: E VERTETA HISTORIKE MBI GREKET – VIDEO FAKTE

ELENA KOCAQI: E VERTETA HISTORIKE MBI GREKET – VIDEO FAKTE

Billedresultat for elena kocaqi

Shkruan: Elena KOCAQI

Cila Greqi? Nuk ka Grek. Të gjithë janë Shqiptar që ju vjen turp ta thonë. Kështu raporton lajmin e Kanalit televiziv ANT News, Fanpage.gr.

Dje mediat televizive greke në edicionet kryesore te lajmeve, kanë dhënë disa pjesë nga fjala ime tek emisioni 360 grade. Me vjen keq qe te gjitha videot jane bllokuar dhe nuk hapen plus qe kjo e vertet kerkon te shmanget. Ne fakt eshte e kote, çado te bejnë nuk mund te mbulojnë dot me para Njërzimit, nje nga mashtrimet me te medha ne fushën e historise. Falenderoj gazetaret profesionist te vendit fqinj qe e kane trajtuar kete çeshtje me seriozitet. E vërteta është e dobishme pasi do ti japi fund te gjitha mosmarrëveshjeve midis dy vendeve tona qe jane ndarë dhe përçarë nga disa Fuqi të Mëdha për intersat e tyre.

Te dy popujt tanë të shkëlqyer qe i lidh gjaku, kultura dhe historia, duhet që këtej e tutje te gjejnë mjetet për tu afruar dhe zgjidhur mosmarrëveshjet 200 vjeçare të krijuara artificialisht nga politika. Mjaft më, ne nuk mund tu lemë femijëve tanë konflikte artificiale, ato duhen zgjidhur dhe për këtë shërben e Verteta. Dua të sqaroj se kam thënë qe popullsia autoktone e Greqisë që janë Arvanitet, Epirotët (Çamët) dhe Maqedonët ortodoks, janë të trungut Shqiptar që përbëjnë edhe shumicën e popullsisë së Greqisë dhe jane pasardhës te popullsisë së vjetër Pellazgo-Ilire. Ndërsa në Greqi ka edhe minoritet Vlleh, por edhe Turq ortodoks të ardhur ne 1923 si dhe Ruso-pont.

E VERTETA HISTORIKE MBI GREKET
1- Në Luftën e Trojës, burimet historike dëshmojnë qe fiset qe luftuan ishin Pellazge dhe Ilire. Kështu Dinastia Akeje ishte Ilire nga Pelopi Frigasit dhe populli quhej Pellazg ose Ake. Ne anën e Trojës Dinastia ishte Dardane populli ishte Frigas.
2- Ne Antikitet te tre fiset qe banon Atiken dhe Peleponezin, ishin Pellazge dhe Ilire. Keshtu Jonët dhe Eolët ishin Pellazg dhe Dorët apo Spartanët, ishin Ilir me drejtues Yllin dhe Teutamin.
3- Grek quhej nje fis Pellazg afer Dodones dhe Helene quheshin po Pellazget.
4- Romaket benë gjuhen teknike Koine qe quhet gjuha grek qe sherbeu per fene dhe administarten. Populli ka folur gjuhë tjeter qe ishin dialektet jonisht, eolisht dhe dorisht. Nuk ka fjalor, pasi keto gjuhe nuk njihen dhe nuk kane lidhje fare me gjuhen teknike Koine. Pra Koine nuk eshte gjuhe e popullit. Veprat e antikitetit jane shkruar ne Jonisht qe sot nuk njihet por kane shpetuar se jane perkthyer ne Koine dhe Latinisht.5- Me pushtimin Romak Greqia nuk del me ne asnjë hartë as si Greqi e as si Hellad per 2000 vjet.6- Ne vitet 1500 stratiotet ortodoks qe luftonin ne Perendim ishin Shqiptar dhe Greket qe luftonin me osmanet ishin Shqiptar.7- Ne librat e 1800, Athina dhe Pelponezi, quheshin Shqiperia e Jugut per kete ka shume te dhena.8- Ne 1821, revolucioni grek ishte revolucion Shqiptar, te 100 drejtuesit janë Shqiptar.

Ku jane Greket?
Si konkluzion llogjik dhe historik, vetëm Shqiptaret janë Greket. Historia, kultura dhe tradita e atij vendi eshte e lidhur me Shqiptaret. Te jesh Grek i vertet duhet te provosh qe je Shqiptar e ka thene edhe Aristidh Kola. Greket e sotem nese duan te jene Grek, duhet te mësojne pikërisht gjuhën e gjyshërve te tyre qe shumë prej tyre e flasin qe eshte Arvanitja apo Shqipja, se gjuha qe ato flasin nuk eshte gjuha e tyre eshte gjuhe teknike.
Fuqite e Medha me ne krye Rusine, coptuan ortodoksit Shqiptar ne disa shtete per arsye se Turqia popullsinë Shqiptare e ndau ne milete fetare, ne miletin mysliman qe mësonte në shkolle arabisht, mileti katolik dhe mileti ortodoks i kishës Bizantine qe mesonte Koinen. Ortodoksit Shqiptar te lidhur me kishen Bullgare dhe Serbe qe mesonin në Sllavisht. Automatikisht ortodoksit Shqiptar, Rusia me heshtjen e Perendimit i beri sllav dhe grek per ti sherbyer politikes se saj ne Ballkan. Kjo status quo ne Ballkan eshte e Rusise. Nese Perendimi do te mbijetoj do varet nga e ardhmja e faktorit Shqiptar. Para 100 viteve jo me kotë Austria e lidhte egzistencën e saj me egzistencen e Shqiptareve dhe rezultoi te kishte te drejtë.
Greqia te vetemin aleat qe ka ne Ballkan, në Evropë dhe me gjerë është populli Shqiptar. Eshtë në interesin e Greqise ta kuptoj kete gjë sa me parë.

DISKUTIMI HISTORIK NE GREQI JA KALON PORTOKALLISE SONE,
Pangalos ish Ministri i jashtem i Greqise thote qe Aleksandri i Madh eshte Shqiptar, (dhe ka plotesisht te drejte).
Kocaqi thote qe Cipra dhe Greket jane Arvanit dhe Shqiptar.
Drejtuesi thote qe kane marr ne telefon Shqiptar te lindur ne Shqiperi qe mallkojne Kocaqin, qe po thote te tilla gjera. E di qe ka te tille ketu qe bejne me Grek se Greket, se kane nxjerr perfitime ekonomike nga kjo gje.
Niveli i debatit teper i ulet, aspak shkencor, vetem propogandistik, pa asnje fakt. Le ta gjejne ate komandantin Grek nga 100 komandantet e 1821 dhe te na i tregojne, se jane te gjithe Arvanitas. Po pres te me tregojne vetem 1 Grek prej tyre. Po i bejne thirrje historianeve dhe universiteteve Greke por ne kete rast nuk ka historian ne planet qe mund ta marr persiper qe ta gjej.

About admin

x

Check Also

Prof. Farudin Hoxha: Si i ndërtoi Shqipëria 650 diga në të gjithë vendin dikur

INTERVISTA/ Akademiku Farudin Hoxha, parashtron rrezikun që mund të vijë nga amortizimi ...