Home / Të ndryshme (page 5)

Të ndryshme

Letër publike Dick Martyt

  Z. Marty, Më 31 tetor 2018, kur në librarinë “Payot” të Lozanë u bë përurimi i librit tuaj i titulluar “Une certaine idée de la justice- Tchétchénie-CIA-Kosovo-drogue” (Njëfarë ideje për drejtësinë – Çeçenia, CIA-Kosova-droga) ju dhurova librin tim dhe ...

Read More »

DUAM NJË VARR PËR BEHAJDIN ALLAQIN!

Sheradin Berisha Në 56 vjetorin e lindjes së Behajdin Allaqit (07.04.1963 – ?.?.1998), kërkojmë nga Shtabi Lokal i UCK-së në Drenoc, (vendi ku u ndalua për herë të fundit Behajdini më 11 qershor 1998) të dëshmojnë për rrethanat e arrestimit ...

Read More »

RINIA E SKLLAVERUAR NË KOSOVË!

Blerim Metaj   Të shkruash mbi sfidat e rinisë shqiptare në Kosovë nuk është gjë e lehtë pasi që sipas statistikave zyrtare mbi 60% të strukturës së shoqërisë shqiptare në Kosovë është rini. Pra rinia përbën një pjesë dhe një ...

Read More »

Hermetizmi shpërthyes i Moikom Zeqos

March 19, 2019 LEKA NDOJA ÇLIRIMI I FJALËS NGA KONVENCIONET Moikom Zeqo hyri “tepër rrëmbyer” në fushën e poezisë siç shprehej Filip Ndocaj në “kritikën” e tij ndaj poetëve të rinj në janar të vitit 1972.[1] Veçoria e këtij poeti ...

Read More »