Home / Të ndryshme (page 34)

Të ndryshme

Portretizim karakterësh kohore

Shkruan: Avdi Ibrahimi   Kujtesa nga veprimet intelektuale nuk më tradhtoi kurrë, kjo më bëri të mundshme njëkohësisht më dha mundësin të krahasoj aty për aty sjelljet dhe veprimet që bënin në kohë ilegaliteti në vitët e shkuara kur gjysma ...

Read More »

Elegji per Hysni Milloshin

Arben Duka 1. Qaj moj Shqiperi-djepi i kreshnikeve, se t’u shua sot fisniku i fisnikeve, shkoi Hysni Milloshi si ylli ne re, ai qe te deshte me shume nga gjithe ne! 2 Qaje sot poetin mos e ndal vajtimin, Hysniu ...

Read More »

KRYERACISTË-FASHISTË-BARBARËT SUEDEZË

Poezi Zeqir DURAKU KRYERACISTË–FASHISTË–BARBARËT SUEDEZË Kieni parasysh m i r ë, o njerëz -se, racizëm-fashizëm-barbarizmi suedez RRËNJET i paska, bash te JURISTËT e Suedisë ! …Dijeni M I R Ë o njerëz se, racizëm-fashizëm-barbarizmi suedez bazën dhe burimin i paska ...

Read More »

18) SUGJERIME, AFORIZMA DHE MAKSIMA

Zeqir DURAKU   1. E VËRTETA e ka vlerën e pakrahasueshme vetëm sepse AJO nuk është e ndryshueshme dhe, as nuk mund të jetë e …ndryshueshme!?! 2. Mbase, të gjitha gabimet njeriu i bën në jetë duke besuar në vetvete ...

Read More »