Home / Të ndryshme (page 30)

Të ndryshme

Katedralja e Parizit!

Dilaver Goxhaj Qershor 15 2018 (marrë prej romanit me te njejtin titull te Viktor Hygo) “Katedralja e Shën Mërisë së Parisit është padyshim edhe sot e kësaj dite një ndërtesë madhështore. Por, sado e bukur që ka mbetur katedralja duke ...

Read More »

19) AFORIZMA, SUGJERIME DHE MAKSIMA

Shkruan: Zeqir DURAKU 1. Njeriu është i fortë SI GURI dhe, është ma i fortë …edhe sesa GURI; veçse, është edhe ma i dobët …edhe sesa NJË FLLUSKË UJI !?! 2. Jo nga mençuria e tij, njeriu SHPRESON dhe BESON, ...

Read More »

Letërkëmbim me Fadil Shytin!

Avdi Ibrahimi Në bllokun e shënimeve gjeta këtë letërkëmbim me shokun Fadil Shytin, për habin time kisha harruar në fund ta shënoj datën e letërkëmbimit! Duke lexuar shkrimin e atdhetarit Fadil Shyti në Facebook: “Heroizëm i heshtur i popullit tone ...

Read More »

Adnan Sadik Shyti (25.5.1978 – 29.5.1999)

(Shkrim i ribotuar) Dëshmorët Luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, banorët e fshatit Ashlan i kanë dhënë 4 dëshmorë dhe 16 martirë. Duke qenë një pikë e lartë natyrore strategjike dhe falë gatishmërisë së trimave për të çliruar atdheun, ky ...

Read More »