Home / Të ndryshme (page 3)

Të ndryshme

Sharlatanët e shkencës dhe sahanlëpirësit e politikës

Gushtë- 16, 2019    Nina Smirnova, historiania që tha të vërtetën për shqiptarët (II) Shaqir Vukaj (Vijon nga numri i kaluar) Në shkrimet e veta, në funksion të çështjes së shqiptarëve të Jugosllavisë, ajo është marrë disa herë me marrëdhëniet ...

Read More »

Zbulohet keq Naser Osmani: Për 6 vite tërhoqi 800 mijë euro nga fondi 3% 16/08/2019 Gjatë periudhës 2006-2012, mbi 800 mijë euro ishin tërhequr nga Naser Osmani dhe Atdhe Gashi, derisa nuk ka dëshmi për mënyrën e shpenzimit për mbi ...

Read More »

Herbert për shqiptarët: Të bukur, inteligjentë, trima, besnikë, por kundër rendit shtetëror… dhe Perandoria Otomane bëri veç çka deshën ata

Gusht 11, 2019 Ky është një përkthim i pjesshëm nga libri ‘A record of eastern travel’ (Një shënim nga udhëtimi në Lindje) i autorit Aubrey Herbert, mikut më të madh të shqiptarëve, i cili në këtë vepër paraqitet me poseudonimin ...

Read More »

Luftë kundër Luftës Antifashiste Nacional – Çlirimtare

AKTUALITET   Gusht 5, 2019 Nga Agron Berdaj Dy dinosaurët e politikës shqiptare PS dhe PD-ja, në luftën për pushtet i lidh vetëm armiqësia ,intrigat ,puçet ,korrupsioni dhe vjedhja e votave .Këtu mes tyre  nuk ka paqe dhe mirkuptim  . ...

Read More »

Shqiptarët ortodoksë në Maqedoni po kthehen në origjinen e tyre!

(Ribotim nga arkivi) 04/08/2019 Intelektuali i shquar, shqiptar ortodoks Branisllav Sinadinovski thotë se në Maqedoni mungojnë kishat ortodokse shqiptare, ndërsa nga ana tjetër, nuk mungojnë, sipas tij, kërcënimet dhe sulmet për të penguar deklarimin e hapur dhe zyrtar të tyre ...

Read More »

Xherabi – POETËT JANË MURGJIT E FJALËS

-Poezitë janë këngët e poetëve- . TRINITETI YNË KOMBËTAR -i të gjithë shqiptarëve, i të gjithë brezave, që kaluan dhe mbijetuan të gjithë shekujt.- Në emër të Atdheut tonë të shejt GJuhës sonë të artë e të bukur shqipe flamurit ...

Read More »

Xhemil Zeqiri: Kush ka të drejtë në debatin “Shqipëria 1945-2015”

AKTUALITET EDHE SOT!  Februar 1, 2016   (Duke dëgjuar ”debatin” nga Sabri Novosella, Nexhmedin Spahiu dhe Erald Selca, në emisionin televiziv, në rubrikën Antipod; me temën “Shqipëria 1945-2015”) Të nderuar lexues, do të përpiqem këtu, të theksoj përmbajtjen më thelbësore ...

Read More »

Avdi Ibrahimi PARATHËNIA Një bashkëbisedim me lexuesin “Nëse ka ndonjë libër që do ta lexosh, por nuk është shkruar akoma, atëherë duhet ta shkruash ti“ – Toni Morrison Libri “ KOMANDANT JETË HASANI Heroi që i bashkoi pushkët e Ilegales ...

Read More »

Mosrespektimi i LANÇ-it nuk është rastësi, është perspektivë

 Dilaver Goxhaj Pata shkuar këto ditë në Himarë. Ishte ora rreth dhjetës, koha kur zakonisht moshat e thyera, pas një freskimi në det shkojnë në kafentë afër bregut të detit, ku pinë kafe e tregojnë histori të ndryshme. Bëheshim gati ...

Read More »