Home / Të ndryshme (page 29)

Të ndryshme

PAK VARGJE PÉR ENVERIN

PAK VARGJE PÉR ENVERIN ( P o e m ë ) ——— Kam dash shumë herët për ty ENVER ta shkruaja një poemë As sot, s’di pse kthehesha mbas duke e lenë ,për një herë tjetër Mendoja se isha krejt ...

Read More »

Viti 1941/ Fjalimi historik i Esat Mekulit në mitingun e Pejës – “Kosova bahet qendra e eksperimentave, gjithmonë në dam të popullit shqiptar, me qëllim qi kte me e zhduk krejt nga faqja e dheut”

13/08/2018 MekuliPress sjellë fjalimin madhështorë e patriotik të poetit të kombit shqiptar, Esat Mekuli. Fjalimi i Mekulit u mbajt në Pejë, në vitin 1941. Duhet theksuar se fjalimi i guximshëm e kryengritës i Esat Mekulit u prit me brohoritje të ...

Read More »

Profecia e Enver Hoxhës për Kosovën

August 6, 2018 Nga Nexhmije Hoxha* Duke qenë se udhëheqja e Shqipërisë dhe vetë Enver Hoxha kishin njohur thellë dhe ishin ndeshur me planet ogurzeza të udhëheqjes jugosllave, ky ngriti pyetjen nëse këtë do ta pranonte udhëheqja jugosllave, veçanërisht serbët, ...

Read More »

Enver Hoxha Fjalim historik i vitit 1981!

liriana Koleka 7 Qershor 2018 Dëgjojeni se ia vlen. Legjendari Enver shpreh qartë shqiptarizmin e Dardanisë dhe të drejten e daljes në demostrata paqësore pas vdekjes së Titos, në vitin1981. Kërkesat “Kosova republikë” të marsit të atij viti, ishin kërkesa ...

Read More »