Home / Të ndryshme (page 26)

Të ndryshme

MANI I BARDHË ​

Shkruan: Fadil SHYTI ​           (Tregim i ribotuar) ​ Dudi, kjo pemë e ëmbël, më zgjoi ca kujtime të serta fëmijërore. Këtë pemë të mrekullueshme, të ëmbël, freskuese dhe tejet qetësuese, dikur nga fundi i  viteve ...

Read More »

Albin Kurti me UÇK-në gjatë 99-tës, fotografi e rrallë! 02-Shkurt , 2019 Albin Kurti me ushtarët e UÇK-së gjatë 99-tës, fotografi e rrallë! Kryetari i Vetëvendosjes, Albin Kurti njihet si person që u ka mbijetuar shumë përballjeve të ndryshme në ...

Read More »

Bitcoin ky transicion i tmershëm.

Jemi deshmitar të një tranzicioni monetar ku po gjysëmkompjuterizohemi dhe bëhemi direkt të mvarur nga teknologjija! Ky tranzicion i tmershëm,dhe ky përjetim prej te telefonat”allo,allo posta”…deri te digitalizimi i skajshëm po më fut në ankth! Bitcoin është një pilotprogram i ...

Read More »

Lamtumirë, o famëmadhja, UÇK!

Avdi Ibrahimi   Fragment nga romani: “Vrasje në tri kohë” të autorit Avdi Ibrahimi “Rrezanë, Më 18 shtator 1999 Po përmbyllen këto shënime, që një zot e di kur do të lexohen dhe nga kush do të lexohen. Nuk e ...

Read More »

HËNA NË QETËSI​

Shkruan: Mevi Babaj-Shyti …Përbri saj, retë e bardha si fluska dëbore, vështron qytetin e bukur, me mijëra drita.​ Hëna, ky planet i bukur që herë-herë më bënë të flas me të; duke vështruar qiellin, herë më bën të qajë, e ...

Read More »