Home / Të ndryshme (page 25)

Të ndryshme

HANKO,MOS SHKO NËPËR VARRE

PETRIT RUKA (Baladë) Tiranë, 19 shkurt 2019 Prej gati pesë shekujsh vazhdon keqkuptimi i madh se balada rrënqethëse: “Hanko mos shko nëpër varre, / Se të vdekurit i ngjalle, / Të gjallët i vdiqe fare”, është një romancë dashurie. Është ...

Read More »

PËRVJETORË QË S´HARROHEN KURRË!​​

Shkruan: Fadil SHYTI Koshtovë, 13 Shkurt 2019 ​​ Sot është 19 vjetori i rënies heroike të dëshmorit, Avni Haradinaj nga katundi Koshtovë, rrethi i Mitrovicës. ​​ Me ndjenjat e dhembjes dhe të  krenarisë së ligjshme u përkujtua 19 vjetori i ...

Read More »

Ujqit me katër e me dy këmbë

    Nga, Dilaver Goxhaj Të lindurit në dhjetëvjeçarin e parë të pasçlirimit të Shqipërisë nga pushtuesit e huaj, sot pothuajse janë të gjithë gjyshër. Shumica e tyre natyrisht që janë fshatarë, pasi 80% e popullsisë në atë periudhë kohore jetonte ...

Read More »

Gjon Bruçi  98 VJETORI I LINDJES SE SHOQES NEXHMIJE HOXHA SHËNIME NGA NJË TAKIM I PAHARRUAR ME SHOQEN NEXHMIJE HOXHA 8 SHKURT 2014. Së bashku me shokët Xhemal Shehu e Ilir Bita, dhe dy të rinj komunistë, Dhuratën dhe Albanin, ...

Read More »