Home / Të ndryshme (page 20)

Të ndryshme

Ku ishim dhe ku jemi?!

Gusht- 19, 2019    Të gjithë na premtuan, se do bëhej mirë, po çdo ditë po bëhet, edhe më vështirë!   Në çdo fushë të jetës, mbrapa kemi bërë, po t’u jepej rasti, do iknin të tërë!   Të mburrësh ...

Read More »

Sharlatanët e shkencës dhe sahanlëpirësit e politikës

Gushtë- 16, 2019    Nina Smirnova, historiania që tha të vërtetën për shqiptarët (II) Shaqir Vukaj (Vijon nga numri i kaluar) Në shkrimet e veta, në funksion të çështjes së shqiptarëve të Jugosllavisë, ajo është marrë disa herë me marrëdhëniet ...

Read More »

Zbulohet keq Naser Osmani: Për 6 vite tërhoqi 800 mijë euro nga fondi 3% 16/08/2019 Gjatë periudhës 2006-2012, mbi 800 mijë euro ishin tërhequr nga Naser Osmani dhe Atdhe Gashi, derisa nuk ka dëshmi për mënyrën e shpenzimit për mbi ...

Read More »

Herbert për shqiptarët: Të bukur, inteligjentë, trima, besnikë, por kundër rendit shtetëror… dhe Perandoria Otomane bëri veç çka deshën ata

Gusht 11, 2019 Ky është një përkthim i pjesshëm nga libri ‘A record of eastern travel’ (Një shënim nga udhëtimi në Lindje) i autorit Aubrey Herbert, mikut më të madh të shqiptarëve, i cili në këtë vepër paraqitet me poseudonimin ...

Read More »

Luftë kundër Luftës Antifashiste Nacional – Çlirimtare

AKTUALITET   Gusht 5, 2019 Nga Agron Berdaj Dy dinosaurët e politikës shqiptare PS dhe PD-ja, në luftën për pushtet i lidh vetëm armiqësia ,intrigat ,puçet ,korrupsioni dhe vjedhja e votave .Këtu mes tyre  nuk ka paqe dhe mirkuptim  . ...

Read More »

Shqiptarët ortodoksë në Maqedoni po kthehen në origjinen e tyre!

(Ribotim nga arkivi) 04/08/2019 Intelektuali i shquar, shqiptar ortodoks Branisllav Sinadinovski thotë se në Maqedoni mungojnë kishat ortodokse shqiptare, ndërsa nga ana tjetër, nuk mungojnë, sipas tij, kërcënimet dhe sulmet për të penguar deklarimin e hapur dhe zyrtar të tyre ...

Read More »

Xherabi – POETËT JANË MURGJIT E FJALËS

-Poezitë janë këngët e poetëve- . TRINITETI YNË KOMBËTAR -i të gjithë shqiptarëve, i të gjithë brezave, që kaluan dhe mbijetuan të gjithë shekujt.- Në emër të Atdheut tonë të shejt GJuhës sonë të artë e të bukur shqipe flamurit ...

Read More »

Xhemil Zeqiri: Kush ka të drejtë në debatin “Shqipëria 1945-2015”

AKTUALITET EDHE SOT!  Februar 1, 2016   (Duke dëgjuar ”debatin” nga Sabri Novosella, Nexhmedin Spahiu dhe Erald Selca, në emisionin televiziv, në rubrikën Antipod; me temën “Shqipëria 1945-2015”) Të nderuar lexues, do të përpiqem këtu, të theksoj përmbajtjen më thelbësore ...

Read More »

Avdi Ibrahimi PARATHËNIA Një bashkëbisedim me lexuesin “Nëse ka ndonjë libër që do ta lexosh, por nuk është shkruar akoma, atëherë duhet ta shkruash ti“ – Toni Morrison Libri “ KOMANDANT JETË HASANI Heroi që i bashkoi pushkët e Ilegales ...

Read More »