Home / Të ndryshme (page 17)

Të ndryshme

TERBESHËT DHE GORANËT JANË SHQIPTAR

Më të pa degjueshmit në konvertim ishin edhe “goranët ” që jetonin larg në male dhe terbeshët që ishin lloj i nomadëve. Torbashi , nga bullgarishtja ” njerëz me çanta në krah ” pra vazhdimisht në lëvizje. por të pa ...

Read More »

Karnavalet ilire” në fotografi

March 11, 2019 Bozovca në Tetovë, është fshati që ruan ende me fanatizëm, tradita dhe zakone nga Iliria e lashtë. Së fundmi, atje u festuan ‘Karnavalet ilire”, në prag të daljes së dimrit dhe fillimit të stinës së pranverës. Festa ...

Read More »

Gomarlleqet e servilave Politik!

Frasher Oseku Në Oxygen Labinot Tahiri i japi vetit lavdate qe paguan takse? Zemer kur zgjedhesh deputet ketu ne Evrope duhesh te tregosh shembull. Jo qe paguan takse (gje qe eshte normale) e te duket heroizem. Por shembull se si ...

Read More »

HANKO,MOS SHKO NËPËR VARRE

PETRIT RUKA (Baladë) Tiranë, 19 shkurt 2019 Prej gati pesë shekujsh vazhdon keqkuptimi i madh se balada rrënqethëse: “Hanko mos shko nëpër varre, / Se të vdekurit i ngjalle, / Të gjallët i vdiqe fare”, është një romancë dashurie. Është ...

Read More »

PËRVJETORË QË S´HARROHEN KURRË!​​

Shkruan: Fadil SHYTI Koshtovë, 13 Shkurt 2019 ​​ Sot është 19 vjetori i rënies heroike të dëshmorit, Avni Haradinaj nga katundi Koshtovë, rrethi i Mitrovicës. ​​ Me ndjenjat e dhembjes dhe të  krenarisë së ligjshme u përkujtua 19 vjetori i ...

Read More »