Home / Të ndryshme (page 15)

Të ndryshme

Hermetizmi shpërthyes i Moikom Zeqos

March 19, 2019 LEKA NDOJA ÇLIRIMI I FJALËS NGA KONVENCIONET Moikom Zeqo hyri “tepër rrëmbyer” në fushën e poezisë siç shprehej Filip Ndocaj në “kritikën” e tij ndaj poetëve të rinj në janar të vitit 1972.[1] Veçoria e këtij poeti ...

Read More »

TERBESHËT DHE GORANËT JANË SHQIPTAR

Më të pa degjueshmit në konvertim ishin edhe “goranët ” që jetonin larg në male dhe terbeshët që ishin lloj i nomadëve. Torbashi , nga bullgarishtja ” njerëz me çanta në krah ” pra vazhdimisht në lëvizje. por të pa ...

Read More »

Karnavalet ilire” në fotografi

March 11, 2019 Bozovca në Tetovë, është fshati që ruan ende me fanatizëm, tradita dhe zakone nga Iliria e lashtë. Së fundmi, atje u festuan ‘Karnavalet ilire”, në prag të daljes së dimrit dhe fillimit të stinës së pranverës. Festa ...

Read More »

Gomarlleqet e servilave Politik!

Frasher Oseku Në Oxygen Labinot Tahiri i japi vetit lavdate qe paguan takse? Zemer kur zgjedhesh deputet ketu ne Evrope duhesh te tregosh shembull. Jo qe paguan takse (gje qe eshte normale) e te duket heroizem. Por shembull se si ...

Read More »