Home / Të ndryshme (page 12)

Të ndryshme

Shqiptarët ortodoksë në Maqedoni po kthehen në origjinen e tyre!

(Ribotim nga arkivi) 04/08/2019 Intelektuali i shquar, shqiptar ortodoks Branisllav Sinadinovski thotë se në Maqedoni mungojnë kishat ortodokse shqiptare, ndërsa nga ana tjetër, nuk mungojnë, sipas tij, kërcënimet dhe sulmet për të penguar deklarimin e hapur dhe zyrtar të tyre ...

Read More »

Xherabi – POETËT JANË MURGJIT E FJALËS

-Poezitë janë këngët e poetëve- . TRINITETI YNË KOMBËTAR -i të gjithë shqiptarëve, i të gjithë brezave, që kaluan dhe mbijetuan të gjithë shekujt.- Në emër të Atdheut tonë të shejt GJuhës sonë të artë e të bukur shqipe flamurit ...

Read More »

Xhemil Zeqiri: Kush ka të drejtë në debatin “Shqipëria 1945-2015”

AKTUALITET EDHE SOT!  Februar 1, 2016   (Duke dëgjuar ”debatin” nga Sabri Novosella, Nexhmedin Spahiu dhe Erald Selca, në emisionin televiziv, në rubrikën Antipod; me temën “Shqipëria 1945-2015”) Të nderuar lexues, do të përpiqem këtu, të theksoj përmbajtjen më thelbësore ...

Read More »

Avdi Ibrahimi PARATHËNIA Një bashkëbisedim me lexuesin “Nëse ka ndonjë libër që do ta lexosh, por nuk është shkruar akoma, atëherë duhet ta shkruash ti“ – Toni Morrison Libri “ KOMANDANT JETË HASANI Heroi që i bashkoi pushkët e Ilegales ...

Read More »

Mosrespektimi i LANÇ-it nuk është rastësi, është perspektivë

 Dilaver Goxhaj Pata shkuar këto ditë në Himarë. Ishte ora rreth dhjetës, koha kur zakonisht moshat e thyera, pas një freskimi në det shkojnë në kafentë afër bregut të detit, ku pinë kafe e tregojnë histori të ndryshme. Bëheshim gati ...

Read More »

Kërkohen hetime për “milionat e lobimit” Prokuroria s’bën zë

12/07/2019   Ministria e Integrimeve Evropiane do t’i paguaj 22 mijë euro çdo muaj kompanisë franceze të lobimit “Majorelle”. Shuma të mëdha nga buxheti do t’i paguhen edhe kompanive tjera lobuese që janë kontraktuar për vetëm tre muaj. Këto kontrata ...

Read More »

Shkruan: Fadil SHYTI NUK JANË NJËSOJ ! ​ Enver Shqipoja​ shqiptarisht, ligjerisht​ ka burgosur por, edhe vrarë​ …veçse pak…​ pa mëshirë:  debilë e debile…​ shkijë  dhe  grekofilë…​ shkina dhe grekofile…​ servilë  dhe servile…​ katilë  dhe katile…​ ​ …Dhe, ka bërë ...

Read More »