Home / Të ndryshme

Të ndryshme

Ramadan Pllana, Për Gjeneral Shaban Shalen

 Shkruar ; Ramadan Pllana …I kyçur qysh i ri në celulat organizimet atdhetare të kohës, Shaban Shala do të jetë pjesë e shumë zhvillimeve që shënuan vazhdimesinë e luftës sonë për liri dhe nismat e para të Ushtrisë Çlirimtare të ...

Read More »

FJALË TË URTA NGA TREVA E POLLOGUT

Syrja Etemi (Vazhdim) -Kur fuëlën budalla,i miençmi traukët. -Kur t’shkuëjsh mejk,lidhe pulën për këmën e maxhes. -Kurva e ka vermën,hajduti bijen. -Lagu suët,të t’rauj n’muat. -Lihët ësh’ t’prejshish,rënd ësh t’ndrejçish. -Lupën pllie kurkush s’ta jiep. -Luëpës rauju pi para,a mushkës ...

Read More »

JA SE ÇFARË PËRMBAN DHE ÇFARË PARAQET MARRËVESHJA USHTARAKE E KUMANOVËS NË MES TË KFOR-it DHE USHTRISË JUGOSLLAVE

/ Nga Arkivi/  December 26, 2016 Shkruan: Agim Sylejmani, Zvicër Çfarë përmban dhe çfarë paraqet Marrëveshja ushtarake e Kumanovës në mes të KFOR-it dhe ushtrisë jugosllave e nënshkruar më 9 qershor 1999,sipas së cilës operacionet luftarake në nënqiellin e Kosovës ...

Read More »

Kjo ditë e bardhë patjetër do të vijë!

Kolonel Dilaver Goxhaj dhe une Xhemil zeqiri i bem nje vizit Prof Hulusiut 21 Tetor 2017 Prof. Dr. Hulusi Hako   Mbresa nga libri “Kosova jone” e autorit Xhemil Zeqiri   Është kjo broshurë e thjeshtë, e botuar në vitin ...

Read More »

PESË VJET NGA VËRSHIMET NË SHIPKOVICË!

Abdulla Mehmeti  ndau një kujtim. (3 gusht 2015) Vërshimet e 3 gushtit në Shipkovicë i trazuan nga varri edhe banorët e lashtë Ilirë Nga pamjet e vërshimeve të 3 gushtit në Shipkovicë është vërejtur edhe një varr i vjetër, që ...

Read More »

AVENTURAT E ODHISEUT!

  Jemi më 1968, xhirohet filmi “AVENTURAT E ODHISEUT”, ku Irena Papas (Penelopa) dhe Bekim Fehmiu (Odhisea), luajnë rrolet kryesore. Në kohë pauze, disa gazetarë i kishin parë se si të dy komunikonin në një gjuhë krejtësisht të huaj për ...

Read More »

Gjenocid kulturor në mes të Europës!

  Politikë brutale aparthejdiste ndaj popullit shqiptar në Kosovë Nga Xhemil Zeqiri Leyer e Hapur qeveris Daneze, Po ju shkruaj për të tërhequr vemendjen Tuaj dhe të Qeverisë Suaj për situatën e padurueshme të popullit shqiptar në ish – Jugosllavi. ...

Read More »

Për ty Hero, lavdia në krah të lavdisë

Blerim Muriqi Janë Pesë muaj të plotë qëkur nëpër një mjegull të ngritur nëpër zhurmë të madhe politike, duar të interesave armike të morën nga mesi ynë Dema shembëlltyes dhe Qermimi i aq të bëmave me të cilat na e ...

Read More »

Në librin e tij „Mosmarrveshja”, Ismail Kadare shkruan!

…Një vjershë që u bë e famshme më 1954, shkruar nga Esad Mekuli, poeti më i shquar i Kosovës, dëshmohej se turqizimi i shqiptarëve të Kosovës vazhdonte me ngulm në Jugosllavinë komuniste të Titos. Vjersha titullohet „ Turk Elhamdulilah“ dhe ...

Read More »

Sot u bënë dy vite pa Bacen Adem Demaçi.

Fotoja eshte ber 15 janarë 1992 në banesën time në Kopenhagë, Baca Adem. Xhemil Zzeqiri dhe djali im Andrim Zeqiri 4 vjet. Ruaj Kujtimet  dhe keshillat  me të mira që me i dha Baca yn i madhë. Ai iku në ...

Read More »