Home / Shëndetësi

Shëndetësi

PARANDALIMI I KANCERIT TË QAFES SË MITRES

 Shkruan: Dr Musa Krasniqi Gjinekolog spitalor në Danimark. Shkaktaret e kancerit të qafes së mitres janë human papilloma viruset (HPV). Ka shumë lloje të HPV-ve. Shkaktaret indirekte të kancerit të qafes së mitres janë niveli jo i mirë institucional i ...

Read More »

Lavdi lindjes dhe respekt vdekjes!

Shkruan: Beqir Elshani Një ditë unë me vëllain tim morëm pjesë në varrimin e tezes 92-vjeçare, motrës së nënës sonë 90-vjeçare në fshat. Pas varrimit të tezes u kthyem në shtëpi dhe vëllai im nënës i tregoi që motra e ...

Read More »

Taksisti zyrtar plaçkit udhëtarin

Shkruan: Beqir Elshani Është e tmerrshme kur ndonjë udhëtar nuk e paguan udhëtimin ose gjatë udhëtimit taksistin e sulmon fizikisht dhe e plaçkit. Rastet janë të shpeshta. Mirëpo më keq se kjo ngjarje është nëse taksisti e keqpërdor detyrën me ...

Read More »

E vërteta del nga burimi

Piktori francez, Jean-Léon Gerome, në pikturën e tij dëshiron të përshkruajë realitetin psikologjik rreth gënjeshtrës lakuriqe. Është një histori nga shekulli XIX, po aq aktuale edhe sot… E Vërteta dhe Gënjeshtra takohen një ditë, dhe Gënjeshtra i thotë të Vërtetës: ...

Read More »