Home / Opinion (page 6)

Opinion

YLLI POLOVINA: MASAKRA SERBE E PREKAZIT, KËSHILLTARI I AMBASADËS SPANJOLLE NË ROMË KËRKON INFORMACION URGJENT

  Tiranë, 11 korrik 2019: Ylli Polovina – Sekretar i Parë në Ambasadën e Republikës së Shqipërisë në Romë nga 8 dhjetori 1997 deri në 3 mars 2002. Shkrimi i njëzetë e katërt i ciklit me kujtime, ekskluzivisht për “Illyria” ...

Read More »

DILAVERGOXHAJ (SHPËTIM GOLEMI): ‘NË RAMBUJE NA KA SJELLË E DREJTA HISTORIKE DHE GJAKU I DËSHMORËVE TË UÇK-SË … ‘

Nga faqet e librit “Rruga që më çoi në radhët e UÇK-së” (SHKURT 1999) Pashtriku, 2 Korrik 2019: Intervistë me kryetarin e delegacionit shqiptar në Rambuje, z. Hashim Thaçi dhënë ekskluzivisht për gazetën “Ushtria” . Pyetje: Ka ndodhur në historinë ...

Read More »

YLLI POLOVINA: NË MES TË LUFTËS NË KOSOVË, LEKA ZOGU KËRKON PAQE NËPËRMJET BISEDIMEVE (21)

  (Huazuar  nga Portali kombtar Pashtriku.org) Tiranë, 27 Qershor 2019: Shkrimi i njëzetë e një i ciklit me kujtime, ekskluzivisht për “Illyria” dhe “Pashtriku.org“, kushtuar 20-vjetorit të ndërhyrjes së NATO-s dhe çlirimit të Kosovës Ylli Polovina – Sekretar i Parë ...

Read More »

Fuqitë e mëdha po sillen me Kosovën si në Kongresin e Berlinit 1878 dhe në Konferencen e Londrës 1913

Me përkrahjen e Fuqive të Medha Sërbia , Greqia dhe Mali i Zi janë bërë shtete dhe janë zgjeruar në trojet shqipëtare 1878-1913 Vetëm Sërbia i ka borxh Kosovës territor rreth tri Kosova ( 1804-1912).  Edhe historiografia serbe e pranon ...

Read More »

Enver Shqipoja, ANTEU Shqiptar!

Shkruan: Fadil SHYTI Enver Shqipoja, ANTEU Shqiptar! -Shkëlqeu në histori, Komandanti kolos i pamposhtur ushtarak komunisti anti-fashist. -Ka léné gjurné té pashlyera djerse, gjaku dhe rrezeje: Politikan dhe diplomat i shquar, komunist i vendosur, i brumosur thellé me ideté kombétare ...

Read More »

A duhet t’i rehabilitojmë tradhtarët? Qershor 11, 2019 Ahmet Qeriqi Kulmin e garës me shpalljen e disa mijëra “dëshmorëve dhe heronjve” e ka shënuar ish kryetari invalid i Shqipërisë, Bujar Nishani,  i cili shpalli heronj pjesën më të madhe të ...

Read More »

Gjon Bruçi 12 June 2019 A RREZIKON KRIZA AKTUALE TË PËRSËRISË ’97-TËN? Disa nga analistët kanë pohuar se kriza aktuale nuk mund të precipitojë si ajo e nëntëdhjetë e shtatës. Se, sipas tyre mungon shkaku ekonomik, siç ishin vlerat monetare që ...

Read More »