Home / Opinion (page 30)

Opinion

Në dy përvjetorët e “bashkimi i kombeve të Evropës”

        Afrim Morina Sot shtatëdhjetepesë vite merret dita e ngadhënjimit mbi fashizmin, dhe festohet! Po sot mbushen shtatëdhjetë vjet kur Robert Shuman, Minister i Jashtëm i Francës deklaroi shumë qartë dhe hapur se “bashkimi i kombeve të ...

Read More »

Nuk mundë të ketë marrëveshje me Serbinë pa i pranuar krimet dhe kompensuar dëmet e luftës

  Hajrullah Tërnava 11 maj 2020 Vjosa Osmani ne zgjedhjet e fundit ishte e nominuar për Kryeministresh nga ana e LDK-së, nëse i fitojnë zgjedhjet, dhe qëndrimi i kësaj partie ishte qe nëse i fitojnë zgjedhjet, e vetmja parti me ...

Read More »

Misioni historik i Hashim Thaçit – Nga Prof. dr. ESHREF YMERI

Fjala “mision”, sipas Fjalorit të gjuhës shqipe të vitit 1980, është e shumëkuptimshme (polisemike). Në kuptimin e pestë, jepet ky shpjegim: “Roli që ka dikush a diçka në një fushë të caktuar të jetës shoqërore, shkalla e pjesëmarrjes dhe e ndikimit ...

Read More »

Pjesë nga libri “Genocidi serbomadh dhe qëndresa shqiptare”!

Gjokë Dabaj   “Viti 1913 shënon vazhdimësinë e genocidit në përmasa të pallogaritshme. Në Nishor të Suharekës sërbët vranë 42 vetë dhe i rrafshuan 5 a 6 shtëpi. (f. 192) Në Krrabë e Çermenikë sërbët vranë 20-30 shqiptarë. Vrasje, varje ...

Read More »

PSE VLORA DUMOSHI?

Fatmir Brajshori-Tushi   Vlora Dumoshi rjedhë nga një familje patriotike; nga një familje e cila, ishte përpjekur tërë jetën për liri dhe Bashkim Kombëtar. Nga një familje, që përndjekej natë e ditë, nga UDBa me kërkesën e Lidhjes Komuniste të ...

Read More »

Në dy përvjetoret e “bashkimi i kombeve të Evropës”

              Afrim Morina             Sot shtatëdhjetëepesë vite merret dita e ngadhnjimit mbi fashizmin, dhe festohet! Po sot mbushen shtatëdhjetë vjet kur Robert Shuman, Minister i Jashtëm i Francës deklaroi shumë qartë dhe hapur se “bashkimi i kombeve të Evropës kërkon eliminimin ...

Read More »

Diaspora luftoi për shtet e jo për pushtet!

Florim Zeqa 09 maj 2020 Pas injorimit dhe anashkalimit të mërgatës nga pushtetet e pas luftës, kohëve të fundit nga njerëz të papërgjegjshëm apo të pa informuar mirë, e për më keq, nga figura të skenës politike (publike) po atakohet ...

Read More »

SEARCH LETËRSI, POEZI, VJERSHA Nazim Hikmet – Unë jam Komunist Unë jam komunist, Sepse nuk shoh për botën ndonje sistem ekonomik më të mirë sesa komunizmi Unë jam komunist, Sepse vuaj kur shoh njerëzit tek vuajnë Unë jam komunist, Sepse ...

Read More »

Shqiptare te krishtere ortodokse 1907 nga Galica!

Bajram Kabashi 07 Maj2020 Drenicë, Kartolina nga Selaniku. Foto e gjetur nga studjuesi i njohur, miku im, Prof. Saimir Lolja. Saimiri më sugjeroj që këtë foto ta vija në kuadër të tekstit për gjeniun Nikolla Tesla, të botuar më herët ...

Read More »

T’I KTHEHET REZOLUTA ENVERIT

Ragip Shala 75 Vjetori i fitimtarëve mbi fashizmin Gjeneral Enver Hoxha komandoi luftën antifashiste , fitoi me forca vetanake dhe rreshtoi Shqipërinë përkrah aleatëve fitimtar : SHBA , B.Sovjetik , B.Madhe etj. Enver Hoxha me luftën antifashiste shpëtoi jo Vetëm ...

Read More »