Home / Opinion (page 12)

Opinion

ÇAKORI DHE MITROVICA

Dilaver Goxhaj Çështja e copëtimit të Kosovës ka mbetur dhe vijon të mbetet kangrenë diskutimesh, mosmarrëveshjesh e dyshimesh prej kur kjo temë filloi në pragun e shpërbërjes së Perndorisë 623-vjeçare Osmane, e ndoshta edhe më herët. Kosova , duke qenë ...

Read More »

Për kë bie kambana?

Autori, Agim Vinca 04/02/2019   Letra e 30 intelektualëve evropianë, shkrimtarë, filozofë, publicistë, e publikuar këto ditë, nuk është studim, as analizë, por një apel, një manifest. Nuk më duket e drejtë, prandaj, që të kërkohet nga ky dokument t’i radhisë ...

Read More »

RRËFIME LUFTE​

Shkruan: Mevi  Babaj-Shyti (Rrëfime të vërteta, jo imagjinative) ​ Afërdita ishte shumë e lidhur me vendlindjen, mirëpo valët e jetës e kishin hedhur në mërgim. Aty nga mesi i viteve 90-ta,  duke dëgjuar një radio në Gjuhën Shqipe, në shtetin ...

Read More »

Blerim Metaj  16. januar 2019 Mbrëm në TV-Dukagjini, në emisionin Debat Plus, e shikova rrëfimin e Adnan Hysenit, i cili e kishte humbur vëllaun Avni Hysenin, si rezultat i neglizhencës Mjeksore në Kosovë. Adnani gjërsa u rrëfente, mua me sillëshin në ...

Read More »