Home / Opinion (page 10)

Opinion

Arflet Selmani-Shqipëria Natyrale Stabiliteti i të gjithë Rajonit

Shkruan; Arflet Selmani Shqiptarët të ndarë në disa shtete, çdoherë do të jenë të pafuqishëm. Fuqia dhe potenciali jonë në çdo aspekt do të shtohet e rritet, vetëm kur shqiptarët do të bashkohen në një shtet të vetëm me kufijt natyral ...

Read More »

Kohë e Maskarenjve si në kohën e Ali Asllanit!

Nëndor 21, 2019 Shkruan Arflet Selmani politikolog, Dikur në kohëra të ndryshme, u detyruam t’i lëshojmë vatrat tona nga presioni dhe dhuna që përdorën armiqtë tanë ndaj nesh. Ndërsa sot, largohemi nga pasojat e mungesës së kushteve ekonomike, sociale, perspektivës ...

Read More »

Kombi kosovar duhet çrrënjosur nga koka, edhe ligjërisht!

Afrim Morina             Derisa unë po i shkruaj këta rreshta, dy intelektual po rrahin mendimet, përmes faqebook-ut, për shtetin dhe pushtetin. Se si po e trajtojnë ata këtë temë, nuk kam njohuri, por, ma zgjoi kurreshtjen për ta trajtuar nga ...

Read More »

POLITIKA ME VULË TURPI NË BALLË

Shkruan Abdulla Mehmeti Një parti politike e përfolur dhe dyshuar me arsye për përhapjen e neootomanizmit ndër shqiptarët në Maqedoni, e cila me hapin e parë në pushtet e synon ministrinë e kulturës, nesër sigurisht do ta pretendojë edhe ministrinë ...

Read More »

Harta në tavolinë, shkopi mbi kokë

Afrim Morina T’i bëjmë një analizë intërvistës së Ish-zyrtarit të Departamentit amerikan të Shtetit,  analistit James Hooper, dhënë Zërit të Amerikës, me datën16.11.2019 dhe të shohim rrjedhën e saj, në është hamendje apo ka njohuri burimore, për sa tha, se ...

Read More »

KLASA POLITIKE NEOKOMUNISTE I PENGON REFORMAT DEMOKRATIKE DHE INTEGRIMIN NË STRUKTURAT EUROATLANTIKE

Abdulla Mehmeti Shumica e politikanëve shqiptarë në Maqedoni, që u pajtuan dje dhe pajtohen edhe sot të jenë pjesë e pushtetit, përderisa populli shqiptar trajtohen si pakicë kombëtare, sigurisht do të luftojnë me të gjitha mjetet që shqiptarët vërtet të ...

Read More »

ME FAJIN E KUJT SHQIPTARËT TRAJTOHEN PAKICË

Abdulla Mehmeti Pak kujtesë… KOMBËTARE NË MAQEDONI? “Shumica e politikanëve shqiptarë në Maqedoni, që u pajtuan dje dhe pajtohenedhe sot të jenë pjesë e pushtetit, përderisa populli shqiptar trajtohen si pakicë kombëtare, sigurisht do të luftojnë me të gjitha mjetet ...

Read More »

ALBIN KURTI INTELEKTUAL I JASHTËZAKONSHËM!

  14 Nëntor 2019 Shkruan/Mr.Arflet Selmani Albin Kurti është i jashtëzakonshëm si intelektual. Por edhe përballja dhe sfidat e tij me problemet e krijuara për kaq vite në Rep.e Kosovës, do të jenë të jashtëzakonshme.! Do të bëhet gjithçka, do ...

Read More »

SISTEMI PARTIAK

  Arflet Selmani 22 Tetor 2019 Në botë ekzistojnë sipas disa autorëve, dy, ndërsa sipas disa të tjerëve, tri lloje të sistemeve partiake. Ndërsa Hejvudi përmend katër lloje të sistemeve partiake: 1.Sistemet njëpartiake 2.Sistemet dypartiake 3.Sistemet partiake sunduese dhe 4.Sistemet ...

Read More »

Kur shumica e shqiptarëve do të mendojnë, punojmë dhe veprojmë shqip, Shqipëria do të jetë e bërë.

18, 11. 2019-Tetovë Shqiptarët kudo që jetojnë, në shtetet e veta kombëtare, në trojet etnike në shtetet fqinje, apo në shtetet tjera dhe në mërgatë, para se të mendojnë për bashkimin e tyre fizik duhet të krijojnë koncept të qartë ...

Read More »