Home / Opinion

Opinion

ATDHETARË… DHE TRADHËTARË

Shkruan: YLLI MEÇE (Leksion për të pa diturin apo “uomus ignorantus” Qemal Lame) Në radhë të parë desha të dija prej z. Lame se cili ishte motivi që ai rreth viteve 1992-93 kërkoi azil politik ne Gjermani , të kishte ...

Read More »

ARSIMIMI NË RMV DUKE BARTUR NXËNËSI NË SHPINË NJË KOSH ME FUSNOTA KUR PLANI MËSIMOR PËR SHKOLLËN FILLORE REKOMANDOHET ME P.S. (POST SKRIPTUM) OSE: “MË JEP NJË KOKËRR MOLLË TË THARËT E MË THUA : E SHEH SA E ËMBËL ËSHTË “MOLLA” QË TA DHASH”

Shkruan: Syrja Etemi Të nderuar mësimdhënës dhe prindë! Ministria e Arsimit dhe shkencës dhe Byroja e Zhvillimit të Arsimit e R.M.V. ka filluar një fushatë “shpresëdhënëse” (siç pëlqejnë ta quajnë boemët e zyrave) , kampanjë kjo që ka të bëjë ...

Read More »

UNË JAM ENVER HOXHA!

Nga: Fatmir Brajshori-Tushi Ka disa brenda vendit dhe disa nga „ Mërgata e Qyqeve“ që duke dashur t‘më fyejnë, më shkruajnë „ Ti je enverist!“ Unë asnjëherë se kam fshehur që isha, jam dhe do t‘jem enverist! E them me ...

Read More »

LËVIZJA VETËVENDOSJE DHE UNË

Shkruan: Bajram Binaku Ndjehem sikur jam unë kopja e origjinalit të Lëvizjes Vetëvendosje. Përse e them këtë? E para, jam angazhuar prej muajit të parë në Lëvizjen Vetëvendosje nga Peja direkt në Qendrën e LVV-Prishtinë. Atëbotë, për fat të keq, ...

Read More »

EGËRSIA E NJË “SISTEMI TË EGËR”!

Shkruan: Gjon Bruçi -Botuar në gazetën SOT, datë 11 Gusht 2022- Tashmë është i dukshëm fakti, që aplikimi i sistemit kapitalist (thënë më butë: “ekonomia e lirë e tregut”), përgjatë tri dekadave të fundit në vendin tonë, ka sjellë një ...

Read More »