Home / Lajme (page 60)

Lajme

VEPRIMTARIA E GISHTAVE TË DORËS

Kurorëzimi e ka origjinën qysh prej Egjiptit të lashtë, në të cilën për herë të parë nis përdorimi i unazës së fejesë dhe martesës. Qysh atëherë unaza filloi të vihej në gishtin e dorës së majtë të nuses, me anën ...

Read More »

Dy standartet e gjykatave të EULEX-it

Dilaver Goxhaj Sikundër është bërë e njohur, më 27 maj 2015 gjykata e EULEX-it në Mitrovicë dënoi më 12 vjet burgim ish-komandantin e Zonës së parë Operative të UÇK-së, Sami Lushtaku, me motivacionin “është fajtor sepse i mori jetën një ...

Read More »

POLIFONIA E DËMSHME E OPOZITËS

Bashkimi i tri subjekteve kuvendare (parlamentare) për t’i kundërshtuar dy marrëveshjet e dëmshme dhe me rreziqe të paparashikueshme për Republikën e Kosovës ngjalli shpresën e popullit shqiptar në Kosovë për një shtet të pavarur nga Serbia dhe Sovran në marrëdhënie ...

Read More »

Ermira, pse veprove me kaq pabesi!

Ermira Mehmeti, mëtoni se jeni  përfaqësuese e shqiptarëve nga Lugina e Vardarit vs e Ish-Republikës Jugosllave të Maqedonisë. Por, rrena i ka këmbët e shkurtra, thotë populli, ti je një e shitur  për denar dhe privilegje te shefi juaj, në ...

Read More »

DJALOSHI QË ME GJAK E SHKROI HISTORINË

SHKRIM I RIBOTUAR Ky shkrim u botua për herë të parë më 21 Shkurt 1994 në revistën “Shqiponja e Horizonteve” që botohej në Överum të Suedisë. PËRVJETORË QË S´HARROHEN KURRË! (Armiqtë dhe tradhtarët duhet me plumba t´i qëllojmë!) (Bajram Bahtiri) ...

Read More »