Home / Lajme (page 59)

Lajme

(Duke dëgjuar ”debatin” nga Sabri Novosella, Nexhmedin Spahiu dhe Erald Selca, në emisionin televiziv, në rubrikën Antipod; me temën “Shqipëria 1945-2015”)

Të nderuar lexues, do të përpiqem këtu, të theksoj përmbajtjen më thelbësore nga ato që debatuan, debatuesit dhe njëkohësisht, për disa çështje thelbësore, dua të jap dhe opinionin tim. 1. Qysh në fillim, ish-veprimtari dinak dhe devijatori i idealeve të ...

Read More »

SERBIA PO VEPRON, KOSOVA PO VAJTON!

Serbia, e mbeshtetur kryesisht nga Rusia dhe Fuqite tjera evropiane, historikisht kishte vepruar, kishte mbaruar pune, duke krijuar gjendjen faktike ne terren, pastaj kishte vazhduar te vajtonte e te ankoheje se nuk kishte arritur akoma “objektivat” e saj… Keshtu pergatiste ...

Read More »

Vitet e nëntëdhjeta dhe njëzet vjet më pas…

Nga Sylejman Krasniqi Dy-tri fjalë për migrimet e shqiptarëve të Kosovës! -Eksodet, deportimet shpërnguljet dhe migrimet paraqiten sikur të jenë sinonime të të njejtës fjalë. Por nuk është ashtu. Bile kanë dallime të dukshme mes veti. Secila nga këto dukuri ...

Read More »