Home / Lajme (page 58)

Lajme

KU ËSHTË VARRI I ALEKSANDRIT TË MADH?

Varri i Aleksandrit të Madh gjendet sot në zemër të Aleksandrisë së Egjiptit. – Varri apo katakombi i zbuluar është në regjionin e Komel el Dika, në zemër të Aleksandrisë, gjashtëdhjetë metra nga xhamia e Nebih Danielit, ku sipas besimit ...

Read More »

Po pres reagimin e Brukselit!?

“Kosova është djepi i Serbisë. Kosovën nuk do ta harrojmë kurrë”, ka deklaruar kryeministri i një shteti të huaj në brendësi të shtetit të Kosovës, Aleksandar Vuçiq. Deklarimet e tij nuk janë të frikshme e as të papritura, por është ...

Read More »

IDENTITETI SHQIPTAR DHE POLITIKAT ARSIMORE

Punoi: Llazar Syziu Fushat e veprimtarisë njerëzore janë shumë. Sigurimi i suksesit në çdo fushë, nëpërmjet rastësisë, intuitës dhe spontanitetit, është i pamundur sot. Kjo për arsye të zhvillimit shumë të madh shoqëror. Procesi që do të siguronte sukses, patjetër ...

Read More »

PËRBALLIMI!

(Kushtuar Albin Kurtit, me rastin e njëvjetorit të vizitës së tij në Skandinavi- si një kujtim madhështor, për qëndresën e tij, të shokëve dhe shoqeve të rezistencës sonë). Ata, e kuptonin që në fillim kur erdhën të ftuar nga Putha ...

Read More »

KUR HUMBET NDJENJA KOMBËTARE

Kur i hoqën milicët shqiptarë nga puna, në fillim të vitit 1990, njëri nga ata më pyeti, “Çka do të ndodh me fatin e tonë tash, kur të fitojnë shqiptarët?” Unë iu përgjigja: “Nëse fiton LDK, ju do të jeni ...

Read More »