Home / Lajme (page 53)

Lajme

SERBIA PO VEPRON, KOSOVA PO VAJTON!

Serbia, e mbeshtetur kryesisht nga Rusia dhe Fuqite tjera evropiane, historikisht kishte vepruar, kishte mbaruar pune, duke krijuar gjendjen faktike ne terren, pastaj kishte vazhduar te vajtonte e te ankoheje se nuk kishte arritur akoma “objektivat” e saj… Keshtu pergatiste ...

Read More »

Vitet e nëntëdhjeta dhe njëzet vjet më pas…

Nga Sylejman Krasniqi Dy-tri fjalë për migrimet e shqiptarëve të Kosovës! -Eksodet, deportimet shpërnguljet dhe migrimet paraqiten sikur të jenë sinonime të të njejtës fjalë. Por nuk është ashtu. Bile kanë dallime të dukshme mes veti. Secila nga këto dukuri ...

Read More »

15 vite pas, padrejtësia vazhdon!

Mitrovica-ura Në natën mes 3 dhe 4 shkurtit të vitit 2000, tetë muaj pas përfundimit të luftës, në veri të qytetit të Mitrovicës ndodhën trazira, të cilat ia përcaktuan fatin këtij qyteti në një drejtim krejtësisht të ndryshëm prej pjesës ...

Read More »

KU ËSHTË VARRI I ALEKSANDRIT TË MADH?

Varri i Aleksandrit të Madh gjendet sot në zemër të Aleksandrisë së Egjiptit. – Varri apo katakombi i zbuluar është në regjionin e Komel el Dika, në zemër të Aleksandrisë, gjashtëdhjetë metra nga xhamia e Nebih Danielit, ku sipas besimit ...

Read More »