Home / Lajme (page 126)

Lajme

Beqir Elshani: Anekdota

1. LETRA E GJYSHIT – Ime mbesë, ti me bashkëshortin dhe fëmijët jeni të mirëseardhur për vizitë në Bruksel, – kështu i shkroi gjyshi mbesës së tij në Kosovë. – Më falë gjysh, nuk mund të vijmë t’ju vizitojmë në ...

Read More »

ADEM DEMAÇI, SIMBOL I QËNDRESËS SHQIPTARE

Me rastin e 80-vjetorit të lindjes. Adem Demaçi lindi në Prishtinë më 26.02.1936. Është veprimtar për çështjen kombëtare në Kosovë, por edhe për të drejtat e njeriut. Kreu Shkollën e Lartë Pedagogjike në Shkup, vijoi studimet për shkencat juridike në ...

Read More »

Krisma e pushkës na ftoi për Prekaz !

Nga Bahri Bivolaku Vëllezërit Isak e Sadik Halili nga Dubovci i Vushtrrisë në mëngjesin e 5 Marsit të ’98 posa dëgjuan krismën e parë në Prekaz nisen atje pa hamendje, për të ndihmuar në luftë kundër sërbit, përkrah dajve dhe ...

Read More »

PËRSE BREZI IM E DESHTI ENVER HOXHËN?!

(Letër miqve të mi në Shqipërinë e “brendshme”) Me miqtë e mi në Shqipërinë e brendshme, siç e quan shkrimtari ynë, Dritëro Agolli, me të cilët na përputhet mendimi, ndodhin edhe keqkuptime. Kjo, për shkak të pikëpamjeve në raport me ...

Read More »