Home / Intervista

Intervista

Intervistë për TV Danez DR1, Televizioni shtetëror, në lajmet qendrore.

/Nga Arkivi, Diplomacia.dk/ 1-Tetor, 1997 (5) TVA 21:00 KOSOVO – YouTube Në ekranin televiziv paraqiten protestat e Unionit të Studentëve në Prishtinë më, 01 Tetor, 1997, të prirë nga studenti Albin Kurti. Gazetari: “Policia serbe i përdori të gjitha mjetet ...

Read More »

Memeti: Goce Dellçevi, ka qenë një figurë që i tejkalon përmasat e koncepteve të ngushta nacionale

Intervistë ekskluzive me kryetarin e Akademisë  Shqiptare Amerikane të Shkencave dhe të Arteve me seli në Shkup, prof. Abdulla Mehmeti. Intervistoi Selim Ibraimi @CSSDMacedonia. ISSD. z. Mehmeti, sipas jush ku qëndron problemi i tensioneve të reja në mes Shkupit dhe ...

Read More »

Intervistë për TV Danez DR1,Televizioni shtetëror, në Lajmet qendrore. 

https://www.youtube.com/watch?v=0vmvOdrfW90&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3ciBASCxTNHJzqSL4mvd2W9Dv7NGQRuAtiKq1IVdGzvVH00NhajNUrLhM INTERVISTË (Intervista është dhënë, në kohën kur filloi dialogu Kosovë–Serbi) Në ekran paraqitet djali im Andrimi, duke lexuar në kompjuter. Andrim Zeqiri: ”Ne, nuk i besojmë Televizionit, as Radiove  Shqiptare, atë që bejmë ne është se, informatat i marim ...

Read More »

 TVM2: Të nderuar teleshikues mirëmbrëma! Këtë sezonë të ri të  emisionit “Open” e fillojmë me një protagonist shumë të veçantë, z. Xhemil Zeqiri i cili çështjen kombëtare e sheh si një strumbullar të vetëm që vetëm duke thënë të vërtetën edhe atëherë kur dhemb shumë dhe shton dhembjen e plagës, mund të zgjidhet çështja shqiptare.

Emisioni “Open” TVM2: Z. Xhemil, mirëmbrëma dhe  mirë se na erdhët në studio! Xh. Zeqiri: Mirëmbrëma dhe mirë se u gjeta! Faleminderit për ftesën!  TVM2: Duke shfletuar librat tuaj do ndalemi tek libri “E vërteta bën armiq”. Në ballinën e ...

Read More »

Goxhaj e Zeqiri në Televizioni ALPO TV – Gjirokastë

ALPO Tv: Të nderuar teleshikues mirë se erdhët në emisonin e radhës “Avantazh”, ku sot do flasim për një temë të nxehtë dhe mjaft shqetësuese “Korrigjimi i kufijve Kosovë-Serbi”. Për këtë qëllim në studio kemi të ftuar z. Dilaver Goxhaj, ...

Read More »

  Intervistë me Elmaz Ademin 

I nderuari zoti Ademi,  Jam studente e Gazetarisë dhe mediumeve në kuadër të Fakultetit Juridik të Universitetit të Tetovës dhe për temë të Masterit kam zgjedhur “Format specifike të komunikimit të organizatave patriotike shqiptare gjatë periudhës së monizmit jugosllav”.  Qëllimi kryesor i këtij hulumtimit është të nxirret në dritë fakti se krahas formave të ndryshme të veprimtarisë së fshehtë si bisedat në rrethe të besueshme, shpërndarja e mesazheve përmes trakteve dhe komunikatave, botimi dhe shpërndarja e gazetave ishte formë e domosdoshme e komunikimit. Shtypja dhe e shpërndarja e gazetave paraqitet si njëra nga format kryesore të përhapjes së ideve të këtyre organizatave që vepronin në klandestinitet të thellë.  E shoh shumë të rëndësishme të bëj intervistë me ju, sepse jeni nga njerëzit që kanë kaluar një gjysmë shekulli në organizimin e rezistencës për realizimin e aspiratave tona kombëtare. Nëse jeni dakord po ua nisë një numër të caktuar pyetjesh dhe pasi të më ktheni përgjigje do të formuloj pyetje të reja nëse e shoh të nevojshme për të hedhur dritë në ndonjë aspekt të temës që jam duke hulumtuar.         Rudina Zeqiri:  Zoti Ademi  në  Prill të vitit 1972 u themelua Organizata “ Kushtrimi i Lirisë” ku ju ishit një ndër anëtarët  e pare të sajë së bashku me Rafi Halilin, Gafur Lokun, Muhamet Saliun, Xhevahir Aliun, Rushit Nesimin etj. pothuajse të gjithë student nga Maqedonia. Në çfar kontesti  shoqëror e historik e ndjetë nevojën e themelimit të nji organizate patriotike klandestine që do të vepronte kryesisht në teritorin e Maqedonisë?  Elmaz Ademi:   Në kontekstin historik, është i njohur vendimi i fuqive europiane në kongresin e ambasadorëve në vitin 1913,ku për interesat e tyre strategjike, gjysmën e teritoreve shqiptare  ...

Read More »

INTERVISTË/ Sadri Ramabaja: Kjo është e vërteta ime ndaj “Syrit të Popullit”!

Aktiv

12/09/2020 Almakos ka realizuar një intervistë me profesorin Sadri Ramabaja, i cili ka folur për sfidat në jetën e tij, gjendjen aktuale politike në Kosovë, por edhe çështje të tjera të rëndësishme. Më poshtë e gjeni intervistën e plotë: ALMAKOS: Profesor ...

Read More »

Myslim Pashaj: Për detin, mund të shkojmë në luftë me Greqinë.

18, 08,  2020 Myslim Pashaj: Draftmarrëveshje e re për detin me Greqinë, grupi negociator të mos heshtë,  institucionet shqiptare të mbajnë përgjegjësi Intervistoi: Eneida Jaçaj Myslim Pashaj, koloneli që denoncoi i pari marrëveshjen famëkeqe për detin me Greqinë, flet për ...

Read More »

INTERVISTË ME ADEM DEMAÇI, NJERIU I PARË POLITIK I UÇK-së KA QENË E DOMOSDOSHME TË KOMBINOHET FORCA DHE POLITIKA

Sejdi Gega *E shtuar nga unë (Sejdi Gega): Me 12 gusht 1998, Me ftesën e udhëheqjes së UÇK-së në Tiranë u arrit marrëveshja gojore që Adem Demaçi të merrte përsipër udhëheqjen politike të UÇK-së dhe të përfitonte mundësinë për krijimin ...

Read More »

Intervistë me veprimtarin nga Struga, Lebit Murtishi

  Intervistë me veprimtarin nga Struga, Lebit Murtishi June 23, 2020 Portali Autokton, ka realizuar një intervistë me veprimtarin Lebit Murtishi.Ai në këtë intervistë flet për shumë çështje që e preokuptojnë atë në lidhje me zhvillimet në trojet shqiptare. Cila ...

Read More »