Home / Histori (page 7)

Histori

TYMNAJA E HISTORISË SË PUSHTUESVE NUK E ZHBËN KALANË E HISTORISË SHQIPTARE

 Shkruan Akademik ,  Abdulla Mehmeti Cilat nga këto figura historike me përmasa botërore mund t’u duken grekë apo sllavë?! Shpeshherë, ne që shkruajmë për të kaluarën e lashtë të shqiptarëve, keqkuptohemi, kritikohemi dhe qortohemi, kinse për teprimet ndaj këtyre çështjeve, ...

Read More »

HISTORIA E LASHTË E ILIRIKUT FLET VETËM SHQIP

Abdulla Mehmeti Pse nuk e vranë mendjen studiuesit shqiptarë, si ndodhi që themelet e “shtetit” serb (Rasa-Rashka), kishat dhe manastiret më të hershëm, ato që bota sllave i konsideron djep të kulturës, shkrim-leximit dhe besimit fetar të tyre, të gjitha ...

Read More »

GJENETIKA E VETËSHKATËRRIMIT NDËR POPUJT E LASHTË

Abdulla Mehmeti Shkenca ende nuk ka dhënë shpjegime të mjaftueshme, pse mbi territoret e njëjta të Ilirisë së lashtë u ngritën perandoritë e mëvonshme, më të mëdha të kohës, sidomos Perandoria e Romës Lindore dhe Perandoria Osmane, të cilat së ...

Read More »

ARKEOLOGJIA ZYRTARE ITALIANE SHKATËRRON TEMPUJT ETRUSKË…PËR TA MOHUAR ORIGJINËN, SHQIPTARE

 11 Tetor, 2020   (POR NUK MUND TA SHKATËRROJNË GJUHËN ITALIANE, QË RRJEDH NGA GEGËRISHTJA… Monte Landro, një nga tempujt më të mëdhenj të njohur etrusk….. Giovanni Feo – NGRE ZERIN E PROTESTES JA SHKRIMI PERKTHEYER NE SHQIP…. Gjatë vitit 2011, Marco Morucci, ...

Read More »

Në këtë fotografi Austriake, të 1912, shohim shqipëtarë të vrarë nga ushtria sërbe në Kumanovë, gjatë ” Betejës së Kumanovës “

0 6, 10.  2020 Në këtë fotografi austriake, të 1912, shohim shqiptarë të vrarë nga ushtria serbe në Kumanovë, gjatë “Betejës së Kumanovës”, në mes ushtrisë turke e asaj serbe. Në këtë shkrim do të njiheni me tmerret serbe të ...

Read More »

GADISHULLI ILIRIK DHE SHPIKJA E RE “SHKENCORE” E “MACEDONIAN PENINSULA”

Abdulla Mehmeti Dy fjalë për marrëzitë shkencore të autorëve sllavë nga Maqedonia Veriore e sotme Sharlatanizmi në emër të shkencës dhe falsifikimi i historisë shkon edhe deri këtu, me shpikjen “shkencore” të shekullit: “Macedonian peninsula” “Македонски полуостров” “Gadishulli maqedonas” Disa ...

Read More »

Gadishulli i Anadollisë!

Abdulla Mehmeti Tezë A e dinë shqiptarët e sotëm se qyteti Ankara, kryeqyteti i Turqisë së sotme (i riemëruar nga Angura në Ankara në vitin 1930) është quajtur dikur ANGURË (anë+gur, që i përgjigjet pozitës gjeografike të qytetit të vjetër) ...

Read More »

Akademik Mehmeti/Kirili dhe Metodi bullgarë, maqedonas, sllavë, grekë, apo e gjithë kjo histori është një rrenë e madhe

02,10, 2020 Me shkas… Çfarë strategjie? Fillimisht ishte besimi ortodoks, ishin shenjtorët (Shën Kontandini) dhe librat e shenjtë (Bibla Besika e dardanëve) në themelet e këtij besimi dhe “kisha romake lindore” kanë qenë ilirët-dardanët), më vonë e shndërruar përmes propagandës ...

Read More »

Shkrimtari serb: “Në Luginën e Nishit u vranë e u masakruan mbi 300 mijë shqiptarë

Dëbimi masiv i shqiptarëve nga Sanxhaku i Nishit dhe rajoni i Toplicës nga Serbia, përmes dhunës dhe terrorit të organizuar shtetëror, ushtroi gjenocid dhe spastrim etnik mbi 700 vendbanime dhe mbi 300.000 shqiptarë, të cilët asokohe jetonin në trojet e ...

Read More »

17 Nëntor 1944

Sami Hajrullahu 28 Shtator 2020    Në njëren nga dritaret e Shtabit të Përgjithshëm të UNÇSH,Komandanti,gjeneralkolonel Enver HOXHA,doli dhe përshëndeti të pranishmit që qenë mbledhur në oborr dhe njoftoi zyrtarisht për çlirimin e Tiranës.Ai mbajti me atë rast një fjalim të ...

Read More »