Home / Histori (page 44)

Histori

Leon Trocki: Unë dëshmitari i masakrave serbe ndaj shqiptarëve në Shkup (1912) 17/04/2017 Leon Trocki: Unë, dëshmitari i masakrave serbe ndaj shqiptarëve në Shkup I njohur edhe si bashkëpunëtor në disa gazeta të rëndësishme të kësaj kohe, dhjetori i vitit ...

Read More »

Reuters: George Washingtoni me origjinë shqiptare

  Nëna e presidentit historik amerikan ishte shqiptare me prejardhje nga rrethi i Pejës. Vetë presidenti Washington thuhet ta ketë lënë një letër-amanet për mbrojtjen e shqiptarëve nga Amerika në çdo kohë dhe në çdo mënyrë.John McCallum/Reuters Zurich, Zvicër, 1 ...

Read More »

Shkëlqimi dhe rënia e Mbretëreshës Teuta

Nga MOIKOM ZEQO  March 18, 2016 (Mbretëresha e ‘harruar’ e ilirëve) Pranë Manastirit të Westminsterit në Londër, është monumenti në bronz i mbretëreshës Budika të Keltëve, që luftoi me romakët në vitin 61 pas Krishtit. Ajo konsiderohet ftillëzuese e identitetit ...

Read More »